Rotthier Peter

Na zijn eerste vertrek bij Accept eind jaren tachtig startte Udo Dirkschneider een succesvolle solo-carrière onder de naam UDO waarmee hij het succes solo verderzette. Tussendoor waren er nog enkele periodes dat hij terugkeerde bij zijn voormalige band, maar elke hereniging was steeds tijdelijk en Dirkschneider ging telkens opnieuw zijn eigen weg.

Vorig jaar besloot de kleine Duitse brulboei om opnieuw het geweer van schouder te veranderen. De band die zijn naam droeg werd ten grave gedragen. Voortaan zou hij verder gaan onder zijn achternaam en Dirkschneider was geboren. Het eerste wapenfeit van de man is om nog een keer terug te gaan naar de succesjaren uit (vooral) de jaren tachtig toen hij met Accept wereldfaam genoot. Met Dirkschneider toert hij momenteel de wereld rond met een show die draait rond de oude Accept hits.

Of dat toeval is, valt te betwijfelen want sinds Mark Tornillo de vocale plak zwaait bij zijn voormalige band Accept, is de heimwee van de fans naar een terugkeer van de man naar zijn voormalige band tot een dieptepunt gezakt. Tornillo is er zo goed als in geslaagd om, vooral de jonge fans, te doen vergeten dat er ooit een klein kereltje was dat met zijn stem de band wereldbekendheid bezorgde.

Niet verwonderlijk dat Dirkschneider, die ook solo tijdens liveconcerten grotendeels teerde op de voormalige klassiekers, eieren voor zijn geld kiest en zijn nieuwe project start met een live dubbelaar waarop hij nog een laatste keer de klassiekers uitspuwt. De tour blijkt echter zo succesvol te zijn dat de man inmiddels heeft besloten om het back to the roots project nog een beetje verder uit te melken en in het najaar trekt hij verder de wereld rond met een aangepaste setlist vol Acceptsongs.

Of we daar om moeten treuren? Absoluut niet want Dirkschneider is een top entertainer en die oude Acceptsongs doen het nog altijd goed bij het publiek en dus is deze liveregistratie, die enkele maanden terug al verkrijgbaar was op cd, een absolute must voor al die oude Acceptfans uit de jaren tachtig. Pikant detail hierbij is wel dat op de datum van verschijnen van deze dvd/cd box, 4 augustus 2017, Accept op de proppen komt met nieuw materiaal. Dat wordt nog een leuk duel in de hitlijsten.

Tracklist:

 1. Intro
 2. Starlight
 3. Living For Tonite
 4. Flash Rockin’ Man
 5. London Leatherboys
 6. Midnight Mover
 7. Breaker
 8. Head Over Heels
 9. Neon Nights
 10. Princess Of  The Dawn
 11. Winter Dreams
 12. Restless And Wild
 13. Son Of  A Bitch
 14. Up To The Limit
 1.  Wrong  Is Right
 2. Midnight Highway
 3. Screaming For  A Love-Bite
 4. Monsterman
 5. T.V. War
 6. Losers And  Winners
 7. Metal Heart
 8. I’m A Rebel
 9. Fast As  A  Shark
 10. Balls To  The  Wall
 11. Burning
 12. Outro (I  Give  As Good As  I Get)
 13. My Way (Bonus)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X