Lokerse Feesten Metaldag – Preview
Bart Vereecke

Op zondag 6 augustus 2017 is het weer zover. Dan wordt Lokeren het bedevaartsoord voor metalheads aller lande. De metaldag is traditioneel één van de topdagen tijdens de tien dagen durende Lokerse Feesten. We voorspellen nu al een tien voor sfeer en gezelligheid! Wij kijken er even hard naar uit als jullie en zetten alvast de bands op een rijtje!

Fleddy Melculy groeide met een mix van hardcore en een flinke dosis humor in korte tijd uit tot de Kenji Minogue van de Vlaamse metal. Het alter ego van Jeroen Camerlynck (zanger/gitarist van de Belgische rockband De Fanfaar) krijgt in Lokeren de eer de metaldag op gang te mogen trappen. Met T-shirt Van Metallica, Feestje In Uw Huisje, Pinker en Geen Vlees Wel Vis beschikt het collectief uit Halle alvast over een handvol knallers waarmee het de Grote Kaai in Lokeren vroeg op de dag op zijn grondvesten kan doen daveren. (BV)

Met het daaropvolgende The Amity Afflication krijgen we een stevige portie metalcore uit Gympie, Australië. Vorig jaar mocht dit vijftal nog de Jupiler Stage op Graspop afsluiten. Met reeds vijf studioalbums onder de arm, waaronder het laatstverschenen This Could Be Heartbreak mag The Amity Afflication nu ook in Lokeren zijn ding komen doen. Ahren Stringer zal ons er een groot half uur bestoken met bulderende vocals en songs over depressie, verslaving, rijp zijn voor de jongens met witte jassen en een dwangbuis, angsten,… (BV)

Ze ontleenden halverwege de jaren ’90 hun naam aan de grootste metalband ter wereld en brachten als eerbetoon het album Plays Metallica by Four Cellos uit. De originele aanpak van de vier Finnen sprak onmiddellijk een breed publiek aan en al gauw waren ze niet meer van het podium weg te slaan. Er volgde nog een plaat met metalcovers allerhande waarna een succesvolle periode met eigen songs aanbrak. Op de Lokerse Feesten keert Apocalyptica echter terug naar hun ‘roots’ en kiezen ze resoluut voor Metallica! Niet te missen want live zijn ze pas een échte sensatie! (Steven Demey)

Even later is het tijd voor Max & Igorr Cavalera Return To Roots. Dit kan je gerust als de moeder aller metalreünies bestempelen. Nadat het grote Sepultura in 1996 uiteenspatte, gingen Max en Igorr elk hun eigen weg. Met de Cavalera Conspiracy kwam er in 2008 voor het eerst een reünie tot stand, hetzij met nieuw songmateriaal. Dat Max en Igorr nu de handen in elkaar slaan om de legendarische plaat Roots nogmaals live te komen brengen, kunnen we enkel toejuichen. Wie nog eens lekker uit zijn dak wil gaan op Dictatorshit, Ratamahatta of Roots Bloody Roots… Tot in de moshpit! (BV)

De Lokerse Feesten draagt de leuze ‘voor elk wat wil’ hoog in het vaandel en dat blijkt zelfs op de hardrock- en metaldag. Niemand minder dan Megadeth mag namelijk de thrasheer hoog houden. Frontman Dave Mustaine en de zijnen behoren al sinds de jaren 80 tot het kransje van ‘The Big Four’ waar ook Metallica, Slayer en Anthrax deel van uitmaken. Deze laatste twee maakten in het verleden ook al eens hun opwachting in Lokeren. Met het vorig jaar verschenen Dystopia slaagde Zijne Roodharige er eindelijk in om de hoogdagen van klassiekers als Rust in Peace en Countdown to Extinction helemaal te doen herleven. Extra reden om het concert niet te missen: België’s beste metaldrummer Dirk Verbeuren neemt sinds kort plaats op de drumkruk! (Steven Demey)

Alice CooperIn tijden waar we afscheid moeten nemen van heel wat muzikale iconen zijn we blij te zien dat ook Alice Cooper op deze affiche prijkt. De peetvader van de shockrock mag reeds voor de derde maal aantreden op de Lokerse Feesten. Dat Alice op 69-jarige leeftijd dan ook nog met een nieuw album, Paranormal, onder de arm naar Lokeren afreist is ronduit indrukwekkend. We mogen ons verwachten aan een mix van nieuw songmateriaal en een resem legendarische hits. Dit alles in een horrorshow die tot in de puntjes verzorgd zal zijn. Wie het fenomeen Alice Cooper nog nooit live aan het werk zag, moet hier maar eens snel werk van maken. (BV)

Marilyn MansonEen artiest die zijn naam ontleent aan een knappe blonde en een seriemoordenaar valt moeilijk serieus te nemen. Toch wist shockrocker Marilyn Manson een serieuze muzikale carrière uit te bouwen. Werd er in de beginjaren nog smalend gedaan als zijn naam viel, dan verging het lachen snel bij de release van meesterwerk Antichrist Superstar. De ingenieuze mix van industrial, metal en theatrale elementen zorgde voor de grote doorbraak. Daarna volgde de ene klassieker na de andere tot de motor na de eeuwwisseling wat stokte. Met het in 2015 verschenen album The Pale Emperor herpakte Marilyn Manson zich echter volledig. Het is nog steeds vuile, ranzige en gemene shockrock met een gotisch randje wat de klok slaat maar wél ‘gepimpt’ met een onweerstaanbare, zwoele sfeer. Als het bizarre heerschap er zin in heeft, kan zijn doortocht in Lokeren voor een apotheose van formaat zorgen! (Steven Demey)

Goe Vur In Den OttoWie na dit alles nog klaar is voor een feestje, kan na Marilyn Manson beter blijven staan voor de Mainstage, want ook Goe Vur In Den Otto is van de partij. Het duo Johnny Jailbait en Pete Da Bomber komen er nog een uurtje de beste metalen platen draaien, waarbij je vrijblijvend de stembanden mee naar de kloten kan brullen. (BV)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X