De Zwitserse band Gods Of Silence ging voorheen door het leven onder de naam Kirk en bracht daarmee onder andere de albums The Final Dance en Masquerade uit. Sinds 2016, na het aantrekken van de nieuwe zanger Gilbi Meléndez, werd echter geopteerd voor een nieuwe bandnaam. Het vijftal produceert melodische metal dat een breed publiek kan aanspreken. Neverland, dat geproduceerd werd door Dennis Ward, verschijnt op 8 september via R.O.A.R.

Gods Of Silence biedt ons prima melodische (power) metal, die je meteen van je sokken weet te blazen. Na een intro start het album pas echt met de song Army Of Liars: een stevige track met een schitterende melodie, technisch verzorgd vakmanschap en heel sterke vocalen. Het refrein doet, door middel van het koortje wat gothisch aan, maar dat mag je niet laten misleiden. Against The … is al even sterk, bevat wat meer jaren tachtig hardrockinvloeden, maar is eveneens melodische metal van een heel hoog niveau. Aanstekelijk, catchy en vrijwel tijdloos. Neverland is dan weer wat slepender, dreigender en donkerder, maar wisselt ook lekker af en heeft opnieuw een heel sterk meezingbaar refrein. Je hoort ook wat leuke duels tussen de gitarist en de keyboardspeler.

Minder momenten kom je op dit album nauwelijks tegen. De power en de melodie zijn steeds aanwezig en vooral de zang tilt alles naar een hoger niveau. Ook de sound is prima, maar dat kunnen we van een man als Dennis Ward ook nauwelijks anders verwachten. Deze elementen maken dat songs als Phoenix en Demons bijvoorbeeld een genot zijn om te beluisteren en te herbeluisteren. Op laatstgenoemde track komen er trouwens ook wat meer progressieve elementen om de hoek loeren, maar dat mag de modale powermetalfan zeker niet laten afschrikken. De Zwitsers hebben een heel goed recept en zullen er zeker in slagen om een breed publiek aan te spreken. In tijden van overdaad hebben ze een product gemaakt dat zeer concurrentieel is. Dat het geheel ook een vrij bombastisch en episch kantje heeft, maakt het alleen nog maar mooier. Het blijft genieten, tot en met het aanstekelijke en afsluitende All My Life, dat zomaar een single op deze plaat kon geweest zijn.

Fans van bands als Masterplan en Firewind zullen hier van smullen. Wij bevelen deze plaat dan ook zeker hard aan.

Tracklist:

 1. Intro
 2. Army Of Liars
 3. Against The…
 4. Neverland
 5. Full Moon
 6. Phoenix
 7. Demons
 8. Wonderful Years
 9. Alone
 10. You Mean Not…
 11. All My Life
X