Jurgen Callens

De laatste tijd kregen we weer wat  releases van het Pure Steel Records-label binnen. Soms zaten daar heel leuke dingen tussen, soms ook mindere. Dit keer is het de beurt aan het Duitse viertal ToJa, dat met zijn vijfde album V op de proppen komt. De hardrockband bestaat alweer sinds 1997, maar bleef voor ons alsnog een goedbewaard geheim. We onderwierpen de nieuwe plaat alvast aan een keuring en kwamen tot onderstaand besluit.

V, blijkt na een eerste luisterbeurt een typisch hardrockalbum met riffgeoriënteerde rockers en gevoelige ballads te zijn – zo typisch een plaat die je in de jaren tachtig wel meer in de winkels terugvond. opent leuk met Tears Of Fire, een goeie en melodieuze hardrocksong die ons terugvoert naar de nostalgische jaren tachtig en ons wat aan Scorpions doet denken. Muzikaal en vocaal klopt het plaatje, maar de sound laat veel te wensen over. Het klinkt heel dunnetjes en vooral de kickdrums zitten wat irritant in de mix. Een vettere produktie had het geheel zeker meer schwung gegeven. She’s A Rebel begint met een vreemde elektronica achtig klinkende keyboardlijn maar bevat daarna wel een leuke drive. Forever Rock klinkt ook zo eighties als maar kan en laat de voorliefde voor de hard rock van toen horen. Mocht dit album bijvoorbeeld anno 1985 uitgekomen zijn, dan zou dit heel zeker vlot over de toonbank gegaan zijn. Nu klinkt het iets te simpel en gedateerd en iets te dertien in een dozijn om hoge ogen te gooien. Ballad Of A Friend  is, zoals je wel zal gesnopen hebben, een ballade. Het is een nummer, dat gebracht wordt met veel gevoel, enkel op akoestische gitaar en zang maar het weet zich met die paar ingrediënten toch prima staande te houden. Where’s My Home doet me dan weer wat aan Deep Purple denken en heeft een wat oosters aanvoelende melodie doorheen de song. Met Don’t Let Me Go staat er nog een ballad op de plaat, maar die vinden we dan weer heel wat minder geslaagd dan de vorige. Het klinkt te simpeltjes. Senza Cantata is dan weer een instrumentaaltje, dat vlot wegluistert en niet verveelt. Met Ashes To Ashes zet ToJa op gepaste wijze een punt achter een toch wel meer dan ok album.

Liefhebbers van de oude jaren tachtig hard rock kunnen deze hap gerust even checken. Het is een eerlijke plaat van goed in het gehoor liggende melodieuze rock.

Tracklist:

 1. Tears Of Fire
 2. She’s A Rebel
 3. Forever Rock
 4. Love Is Like A Sin
 5. Modern Times
 6. Ballad Of A Friend
 7. Where’s My Gone
 8. Run For Cover
 9. Don’t Let Me Go
 10. Senza Cantata
 11. Ashes To Ashes

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X