Bjorn Wielockx

Fans van het deathmetalgenre zullen misschien al gehoord hebben van de Amerikaanse band The Summoned. In 2007 begonnen de mannen met het maken van zeer brutale metalmuziek, toch voelde je dat de band ruimte liet voor vernieuwing. De debuutplaat hebben de fans ondertussen al helemaal grijs gedraaid, zes jaar nadat If Only Minds Could Paint Pictures het levenslicht zag komt zijn opvolger Sessions op de markt. Het schijfje ligt ondertussen al een maand in de rekken en het werd dringend tijd dat we dit plaatje eens wat meer in de verf zetten.

Want zowel de liefhebbers van het deathmetalgenre als de casual metalheads zullen volledig uit hun dak kunnen gaan op de tonen van The Summoned. Al vanaf de eerste track, The Pendulum Swing, wordt je van je sokken geblazen en dat zal zo’n drie kwartier aanhouden. De Amerikanen hebben een perfecte balans gevonden tussen het chaotische van het deathmetalgenre en de technisch verfijnde elementen van de metalmuziek.

Een moderne metalband, zo zou je de band kunnen bestempelen, maar om ze echt onder een categorie te moeten verdelen, daar is hun muziek te complex voor. Elke track opnieuw weet de band innoverend uit de hoek te komen door een andere genre aan te spreken. Zo zijn de Amerikanen niet vies van het deathcore-, djent- en hardcoregenre, wat het geheel nog meer uitstraling heeft gegeven.

Het heeft misschien wel zes jaar geduurd maar deze Sessions is een waardige opvolger geworden van If Only Minds Could Paints Pictures. The Summoned heeft naar eigenheid gezocht en dat hebben ze met tonnen gevonden. Een band buiten mijn genre als hardcoreliefhebber, maar eentje die me van het begin aangenaam heeft weten te verrassen.

Tracklist:

  1. The Pendulum Swing
  2. Faradic
  3. Fractal Patterns
  4. The Grave Mistake
  5. Built Of Glass
  6. Vertiginous
  7. Primogenial Birth
  8. Recollection
  9. Satori

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X