Bjorn Wielockx

Terminal Nation is nog een onbekende band in Europa, in Amerika is de band bezig aan een felle opmars, en dus komt hun nieuwste werkje logischerwijs ook in onze promobox terecht. Bij het grote publiek zal Terminal Nation nooit een grote speler worden, met hun allesvernietigende crossover hardcore zal het juist een select publiek aanspreken. Met Absolute Control brengen ze opnieuw een ep op de markt en blijft het wachten op een debuutplaat.

Wanneer de band in 2014 ontstond volgde er een demootje waar een band op terug te vinden was die duidelijk een bepaalde richting uit wou. Hardcore, maar van die soort die niet al de old-school liefhebbers zal overtuigen. Zo komen er meer genres aan bod waardoor het geheel niet snel eentonig zal aanvoelen waaronder het meest aanwezig zijn: grindcore en death metal.

Terminal Nation doet me aan twee bekende bands denken. Enerzijds is er de snelheid en het chaotische van Napalm Death , anderzijds heb je de explosiviteit en agressiviteit van Nasty. Het idee alleen al doet me watertanden naar een show van Terminal Nation, het kan niet anders dan een adrenalinebom zijn.

Al mis ik in een groot deel van de nummers wat meer diversiteit, en dan vooral wat de vocal betreft. Tijdens Grave en Absolute Power, Absolute Control is er een scherpere scream aanwezig die voor wat meer variatie zorgt.

Absolute Control is een absolute aanrader voor fans van Napalm Death en dus voor de grindcorefans in het algemeen. Door de hardcore die toch pertinent aanwezig is, kunnen zij misschien een nieuwe liefde leren kennen. Een meer dan geslaagd ep’tje dat je samen met al de eerdere releases gratis kan downloaden op Bandcamp, gewoon doen zou ik zeggen.

Tracklist:

  1. Assembly Line
  2. Numb To The Pain
  3. Grave
  4. War In The Name
  5. Hand That Feeds
  6. Pulse Of The Dead
  7. Violater, Violated
  8. Absolute Power, Absolute Control
  9. Broken

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X