Bjorn Wielockx

All That Remains en voornamelijk zijn derde plaat The Fall Of Ideas heeft in mijn jeugd veel opgestaan. Hun energieke metalcore met wel zeer pittige breakdowns wist me als tiener helemaal wild te maken, met als hoogtepunt een topshow op Graspop 2009. Nu zoveel jaren later ben ik de band wat uit het oog verloren na enkele mindere releases. Toch was ik benieuwd of de Amerikanen me misschien nog eens konden verrassen.

Wanneer ik het schijfje in mijn cd-speler pleurde wist ik niet goed aan wat ik me juist kon verwachten. Zou er nog iets hoorbaar zijn van de elementen uit hun beginjaren namelijk furieuze metalcore? Safe House bevestigde mijn stoutste verwachtingen, laat de rest maar komen. Al is de rest op deze Madness van een totaal ander niveau, veel minder hard.

Wat een teleurstelling, All That Remains was zo goed vertrokken en leek helemaal terug van weggeweest. Safe House is technisch wat verfijnder dan de echt oude nummers, maar had wel dezelfde agressie. Laat je echter niet op het verkeerde been zetten, met Safe House resten er nog twee goede nummers. Wat voor toeren de Amerikanen uithalen op de andere tracks hebben niets meer te maken met het originele.

Een commerciële vocal, rockgitaarlijnen, elektronische invloeden, rapstukken,… Een heleboel elementen zorgen ervoor dat All That Remains zijn eigenheid heeft verloren en als dertien in een dozijn aanvoelt. Jammer als je weet dat ze ooit één van de belangrijkste bands waren in het toen steeds groter wordende metalcoregenre.

Met Open Grave en in minder mate Never Sorry heeft de band naast de opener nog twee tracks uitgebracht die de moeite zijn. Zeker Open Grave is een topper die de band in zijn setlist vol hardere nummers kan verweken. Al denk ik dat All That Remains het zwaardere werk zo goed als definitief achter zich zal laten.

Na de opener was ik klaar voor een old-school All That Remains-plaat, maar dat is het spijtig genoeg niet geworden. Te vaak greep de band terug naar die ene catchy strofe waardoor het grootste stuk van deze Madness zeer eentonig aanvoelde.

Tracklist:

 1. Safe House
 2. Madness
 3. Noting I Can Do
 4. If I’m Honest
 5. Halo
 6. Louder
 7. River City
 8. Open Grave
 9. Far From Home
 10. Back To You
 11. Drive By
 12. Never Sorry

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X