Rotthier Peter

Heb je zonet het debuut van het Duitse Midnight Rider door de mangel gehaald vanwege zijn te ver doorgedreven gedweep met de heavy rock uit de seventies die ze zelfs doordrukten in de productie van hun album en dan krijg je het Spaanse gezelschap The Wizards op je boterham. Ook zij halen hun inspiratie uit de jaren zeventig.

Spanje en jaren zeventig, dan vrees je voor het ergste. Niets is echter minder waar, want dit tweede album van het vijftal is er eentje om duimen en vingers van af te likken. The Wizards steekt zijn seventies hard rock in een zeer modern jasje en overgiet die flink met een doomy stonersausje waaraan onze vriend Glenn Danzig dezer dagen niet meer aan kan tippen.

Perfect is het allemaal nog niet, want af en toe dreigen de heren de pedalen even te verliezen en de weg kwijt te raken in hun composities maar algemeen beschouwd zijn The Wizards zeker een aanwinst in het genre en weten ze perfect de gekozen seventies richting onder te dompelen in een hedendaagse sound waar toekomst in zit.

Mensen die een iets nieuws willen zonder dat ze daarbij de oude gloriën willen verloochenen kunnen we deze Spaanse furie wel aanraden. Spijt zal je zeker niet krijgen.

Tracklist:

1. Avidya
2. Calliope (Cosmic Revelations)
3. Odinist
4. Stardust
5. Leaving the Past Behind
6. Halftones to Eternity
7. Who are You, Mr. Gurdjieff?
8. When We Were Gods

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X