Bjorn Wielockx

Er wordt meer en meer beweerd dat het metalcoregenre aan het doodbloeden is. Daarmee ga ik niet akkoord, persoonlijk ga ik voor de term vergrijzing. De bands die het genre groot hebben gemaakt en hebben gezorgd voor een shitload aan beloftevolle (én minder beloftevolle) bands in het genre. Keerzijde van de medaille, ze hebben er ook voor gezorgd dat het genre maar commerciëler en commerciëler werd. Ik denk dan aan acts als Asking Alexandria, Of Mice & Men, Miss May I en Bring Me The Horizon. Karma Zero is een Franse metalcoreband uit Nantes en brengt met Monsters zijn tweede album op de markt.

In 2013 bracht Karma Zero Architecture Of A Lie uit. De debuutplaat van de Fransen heb ik nooit beluisterd, maar na wat luisterwerk op de sociale media was hier al een beloftevolle band op terug te vinden. Op Monsters hebben de Fransen de kantjes duidelijk van het genre zitten aflopen. Hardore, metal en deathcore toestanden zorgen voor een frisse mix aan genres.

Met als rode draad technisch verfijnde metalcore, de Fransen slagen erin om me zo’n drie kwartier geboeid te laten luisteren iets waarin een nieuwe band in het genre weinig in slaagt. Het is de diversiteit die de Fransen hier een leuk origineel geluid meegeeft. Zelf voelen ze voortreffelijk aan wat het perfecte evenwicht. Al de nummers op deze Monsters hebben hun eigen karakter waardoor de plaat zich uitermate schikt voor het in één ruk uit te beluisteren.

Met Blind heeft Karma Zero nog een covertje van Korn verwerkt op deze tweede telg. Gelukkig is het geen klakkeloze kopie van dit nummer maar een eigen interpretatie waardoor het niet als een cover aanvoelt. Een goede cover dus.

Beware Of The Moonlight is een bommetje op deze Monsters. Zonder intro schieten de Fransen hier vol energie uit de startblokken en dat blijft zo’n drie en een halve minuut alleen maar versterken. Zoals je kan verwachten lijdt het naar een apotheose van jewelste, een breakdown om U tegen te zeggen. Al zitten er verschillende verstopt om het tempo op te trekken om dan een explosie te voorzien waarvan het publiek tijdens een liveshow nog lang zal napraten.

Op korte tijd mocht ik twee beloftevolle bands leren kennen, aan de hand van een promo, binnen het metalcoregenre. Na Cry My Name weet ook Karma Zero mij makkelijk zo’n drie kwartier te entertainen met een genre dat ik meer en meer in vraag begon te stellen. Hoedje af voor de Fransen!

Tracklist:

 1. Buried Alive
 2. Trapped
 3. Monsters
 4. Almost Human
 5. Swamp Things
 6. Beast
 7. Horror Film
 8. Blind
 9. Alone
 10. Beware The Moonlight
 11. Modern Prometheus

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X