Bjorn Wielockx

De Duitse hardcoreband Peace Of Mind ontstond in 2015 waarmee het nog een zeer jonge band is. In het anderhalve jaar dat de band bezig is hebben ze al menig hardcoreliefhebber weten te overtuigen, maar liefst 60 shows werden afgewerkt in het eerste jaar. Meest opvallende feitje is dat Peace Of Mind al elf dagen mocht toeren met kleppers als Madball, Ignite, Deez Nuts, Wisdom In Chains, Born From Pain, Nasty… Voor de boekingskantoren geldt deze Duitse act dan ook als één van de meest potentiële nieuwkomers op deze aardbol.

MMXVI is het debuutalbum van de Duitsers, hierop zijn de twee eerder uitgebrachte ep’s terug te vinden. De muziek waaraan je je mag verwachten tijdens het beluisteren van deze plaat is hardcore, maar eentje die wel graag buiten de lijntjes kleurt. Zo is de vocal van Louis niet zoals we hem kennen. De man probeert iets anders, een eerlijker geschreeuw, waardoor het een heel ander karakter krijgt.

Het klinkt allemaal zo oprecht en gemeend dat je vanaf de eerste minuut in hun intensieve geluid wordt gezogen en je maar niet kan blijven stilzitten. Live zullen deze mannen, zoals hun reputatie ook al aangeeft, altijd het onderste uit de kan proberen te halen. Geen enkele zaal zal opgewassen zijn tegen deze verfrissende hardcore.

Als redacteur is het de bedoeling om ook iets negatiefs aan te halen, althans dat probeer je toch altijd. Ik heb gezocht naar iets waaraan ik me kon ergeren maar heb tot op heden niets gevonden. Al de nummers op deze MMXVI zijn stuk voor stuk meer dan degelijke hardcoresongs. Al zijn er wel enkele nummers die zich nog meer weten te onderscheiden dan de andere.

Cut The Rope is mijn favoriete track van Peace Of Mind. De typische snelheid van het genre wordt amper gehaald maar tijdens Cut The Rope is het wel heel traag. Maar door het trage en het retorische creëert de band wederom een uniek sfeertje waar het publiek weer volledig nuts op kan gaan.

MMXVI behoort onmiddellijk tot mijn meest geapprecieerde hardcoreplaten. Er zijn maar weinig bands die erin slaagde me vanaf de eerste seconden zo te aangrijpen als Peace Of Mind. Deze Duitsers ga ik vanaf nu op de voet volgen en wanneer ze eens in de buurt staan ga ik de kans grijpen om deze wervelwind eens live aan het werk te zien. Een eerlijke hardcoreplaat vol energie die elke liefhebber van het genre zal overtuigen, zo kan je dit debuutalbum het best beschrijven.

Tracklist:

  1. Twist of Fate
  2. Misery Loces Company
  3. Gaze Into An Abyss
  4. Stay Stubborn
  5. Cut The Rope
  6. Peace Of Mind
  7. Reclaim The Streets
  8. Your Demise
  9. My Pending Decay

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X