Sebastiaan Schabon

Een band die op 1 april een album uitbracht? Nee, het is geen goedkope grap. De Belgische thrashers van Bloodrocuted brachten die dag wel degelijk hun derde volwaardige album op de markt. Dit schijfje draagt de titel For The Dead Travel Fast… en Punishment 18 Records zorgde voor de nodige marketing. Bloodrocuted is een band die zowel in binnen – als buitenland een degelijke fanbasis heeft weten op te bouwen met onder meer een passage op Metaldays in Slovenië. Het is ook een band die met hun debuutplaat Doomed to Annihilation meteen de nagel op de kop sloeg. We zijn nu twee albums later en nog steeds weten ze de critici met verstomming te slaan.

Na een rustige intro krijgen we The Leper And The Whore door onze strot geramd. Een zeer snel nummer met loeiharde gitaren en snelle percussie. Natuurlijk mag je de rauwe zang niet vergeten, dat typeert deze band toch wel. Een nummer dat hen nog beter omschrijft is Perversion Of Purity waarop je zelfs een vleugje death metal kan terugvinden. Geen enkel moment bespeur ik ook maar een beetje verveling, er zit zoveel variatie in de snelheid, de riffs en het slagwerk dat er altijd wel iets nieuws te ontdekken valt. Dit album gaat van snel naar traag en omgekeerd zonder dat het de heren moeite kost. Ondanks het feit dat ze nog maar zeven jaar bestaan, lijkt het wel alsof ze veel langer bezig zijn met musiceren. Het klinkt bij momenten zelfs allemaal een beetje griezelig perfect maar daar stoort niemand zich aan. Zeker niet tijdens het headbangen op Ominous waarmee Bloodrocuted nog een laatste keer verschroeiend uithaalt.

Het is echt genieten van dit album. For The Dead Travel Fast… is een pareltje geworden waar Bloodrocuted terecht fier op mag zijn. Ieder album overklast zijn voorganger, dus wordt het met spanning afwachten waar dat gaat eindigen.

Tracklist:

  1. The Land Beyond The Forest
  2. The Leper And The Whore
  3. Perversion Of Purity
  4. Wound In Shadows
  5. Denial Of The Cross
  6. Cult Of Sacrifice
  7. For The Dead Travel Fast…
  8. Ominous

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X