Tom Moons

Verrassingsreleases beginnen hun weg binnen de metal steeds meer te vinden. Nadat Avenged Sevenfold vorig jaar uit het niets The Stage uitbracht, dachten de mannen van Northlane vast dat zij hetzelfde konden doen met hun nieuwe album: Mesmer. Zo geschiedde en vorige maand verscheen dan uit het niets het nieuwe album van de Australische trots.

Voor wie Northlane nog niet kent: deze Australische band kan ondertussen een reeks successen op haar naam schrijven door de vrij unieke sound die ze maken door progressive metal en djent te mixen met metalcore. Nadat op Node al een lichte evolutie richting progressieve metal te merken was, wordt dit gewoon mooi verder uitgewerkt op Mesmer.

Al vanaf opener Citizen word je om de oren geslagen met de meer progressieve kant van de band, maar toch weet de band er niet in te overdrijven en te zorgen dat er een zeer mooie groove onder het nummer wordt gezet, iets waar veel bands de mist ingaan. Doorheen de rest van de plaat blijft Northlane beukende riffs op je af vuren zonder dat gevoel voor groove te verliezen, een zeer opmerkelijke verdienste.

Waar fans al lyrisch waren over Node twee jaar geleden, zullen ze nu helemaal hysterisch kunnen worden met Mesmer. De stem van zanger Marcus Bridge heeft zich nog beter ontwikkeld waardoor zowel de cleane vocals als de screams nog mooier klinken dan al het geval was op de voorganger. Ook de overgangen tussen de twee zangstijlen gebeurt zonder moeite en zonder aan kwaliteit te moeten inboeten.

De fans van Northlane kunnen op hun twee oren slapen. De band heeft een pareltje van een plaat afgeleverd dat in menig eindejaarslijstje terecht zal komen. Een aanrader voor fans van metalcore, djent, progressieve metal en alles wat groovet.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X