Toen Sister Sin in 2015 van het strijdtoneel verdween, besloot zangeres Liv Sin om niet bij de pakken te gaan neerzitten, maar als een fenix uit de asse te herrijzen met een nieuwe band. Toepasselijk heet die Liv Sin en vrij snel komt er dus een nieuwe doorstart (hoewel de vorige band officieel eigenlijk nooit opgeheven werd). Follow Me de titel van het debuut dat op 28 april uitgebracht wordt via het Despotz label en laat alvast heel veel mooie dingen horen. Maar dat hadden we van dit Zweedse vijftal ook eigenlijk niet anders verwacht.

In de eerste plaats kunnen we al vermelden dat deze debuutplaat gecoproduced werd door Stefan Kaufmann, die we natuurlijk allemaal kennen van Accept en UDO en UDO bassist Fitty Wienhold. Dit tweetal heeft het album van een prima en krachtige sound voorzien, die de power en attitude die de band uitstraalt in de verf zetten. De band zelf noemt de muziek die ze brengen ‘metal deluxe’, wat wij dan weer prima verwoord vinden. Een understatement zelfs. De metal die we te horen krijgen is rauw, hard, krachtig en heel geloofwaardig, doorspekt van de nodige heerlijke melodie ook. De riffs zijn op het scherp van de snee, we horen veel goeie solo’s en een zware en drijvende ritmesectie. En dan hebben we het nog niet gehad over de rauwe en dreigende vocalen van Liv zelf. Wat ze hier laat horen is de topping op de cake. The Fall  is een furieuze opener die de basis vormt voor de rest wat nog komen moet. Dit is donkere power metal, die je niet onberoerd kan laten en je onmogelijk stil op je stoel zal laten zitten. We hebben hier over zo een typische plaat die de adrenaline in je bloed nog eens sneller doet pompen.Ook Hypocrite en Let Me Out hebben je direct bij je kladden. Net wanneer je denkt dat het op Black Souls even de kalmere kant op gaat, krijg je opnieuw een klets om de oren en doet het plots eventjes aan een melodieuze Arch Enemy denken. Neen, Follow Me is helemaal geen album voor pussies geworden. Je waant je zelfs soms in het oog van een of andere storm. Dit is hoe pure, onversneden, krachtige en moderne power metal hoort te klinken. Endless Roads is dan weer iets melodieuzer maar valt zeker niet uit de toon bij de rest van het materiaal. Killing Ourselves To Live borduurt hier zelfs wat op voort maar is dan ook weer wat explosiever aan de andere kant. Ook een interessante track is Immortal Sin, dat een cover is van Rob Halford‘s Fight. Hierop wordt Liv bijgestaan in een duet met Jyrki 69 van The 69 Eyes. 

Kortom, dit is een plaatje geworden om van te smullen. Een mix van donkere power metal, melodieuze heavy metal en prima rauwe vocalen. Een referentie voor hedendaagse metal, die toch een knipoog naar het verleden gooit. Dit is een schijfje dat hier ten huize de komende weken niet snel uit de lader zal verdwijnen. Een aanradertje dus!

Tracklist:

 1. The Fall
 2. Hypocrite
 3. Let Me Out
 4. Black Souls
 5. Godless Utopia
 6. Endless Roads
 7. Killing Ourselves To Live
 8. I’m Your Sin
 9. Emperor of Chaos
 10. Immortal Sin
 11. The Beast Inside
X