Sebastiaan Schabon

De voorbije maanden kwamen er een heel aantal thrashbands op de proppen met een nieuwe plaat. Sommigen waren er nog maar net aan begonnen, en andere hadden hun strepen al meer dan verdiend. 31 maart belooft opnieuw een hoogdag voor de thrashmetalliefhebbers te worden, die dag worden weer enkele releases op de wereld losgelaten waaronder ook deze Hell Comes To Life ep van de Amerikaanse band Death Of Kings. Twee nummers, meer hadden de heren niet nodig om mij te overtuigen.

Hell Comes To Life en Hell Patrol zijn de twee nieuwe nummers die je op dit schijfje terugvindt. Beiden staan ze garant voor een stevig potje thrashen, hetgeen we gewoon zijn van Death Of Kings. Maar nu komt het: ze hebben sinds hun ontstaan in 2009 nog geen enkel full-length album uitgebracht, het bleef bij twee ep’s, enkele demo’s en enkele split-albums. Spijtig want de vaardigheden hebben ze zeker. De kwaliteit van de riffs is oerdegelijk en snoeihard, de drummer zorgt voor begeleiding en de zang is zo rauw als het maar zijn kan.

Hopelijk ziet Death Of Kings op tijd het muzikale licht en beginnen ze snel te werken aan een echte volwaardige plaat, want aan kwaliteit ontbreekt het hen alleszinds niet. Moest je deze thrashers ondertussen nog niet kennen dan is Hell Comes To Life een prima ontmoeting met de band.

Tracklist:
1. Hell Comes To Life
2. Hell Patrol

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X