Bjorn Wielockx

Startende metalcore- of nu-metalbands geven vaak aan dat ze moderne metal spelen. Vaak stel ik me de vraag of dit wel juist is en of dit niet gewoon gedaan wordt om een groter bereik te hebben. Bij CRNKSHFT is het dé perfecte categorie om deze innoverende band onder te verdelen. Het is de eerste maal dat ik van CRNKSHFT hoor, maar al vanaf de eerste minuut ben ik gevallen voor deze excentrieke sound.

Een sound waarmee ze een breed publiek kunnen bereiken. Fans van bands als Alter Bridge, Alice In Chains, Nirvana, Korn, Hatebreed, Metallica en Five Finger Death Punch zullen deze Canadese band weten te pruimen. Dat is eigenlijk zowat elke metalliefhebber met een beetje gezond verstand. De mix die CRNKSHFT hier voorschotelt zit perfect in evenwicht. Zowel muzikaal als energiek zit het meer dan goed bij de Canadezen. Iets wat niet makkelijk blijkt te zijn daar er maar enkele dergelijk niveau halen met zo’n verfrissende sound.

Deze self-titled ep is een perfecte introductie om de band te ontdekken. Een dik kwartier neemt dit schijfje in beslag maar door de cocktail aan invloeden is deze achter de rug voor je het beseft. Wat je wil is meer en dat is er, al één full album is er uit van deze Canadezen. Of dit van hetzelfde niveau is als deze ep kan ik echter (nog) niet bevestigen.

Dat dit ep’tje me is bevallen moet ik je niet meer vertellen. Vanaf de eerste tot de laatste minuut werd ik aangenaam verrast door CRNKSHFT. Doordat de band niet krampachtig probeert een kopie van een eerdere succesformule te zijn, maar er juist voor kiest zijn eigen ding te doen, zorgt voor een wel zeer interessant geluid. In hun muziek ga ik me nog eens onderdompelen, dat smaakt naar meer.

Tracklist:

  1. Systematic
  2. Tears Me Apart Master
  3. Old Habits
  4. Breaking The Silence

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X