Sebastiaan Schabon

Als je een naam als Thrash Bombz hoort kan dat maar één ding betekenen: een thrashband. En ja hoor je hebt goed gedacht. Want deze Italianen maken snoeiharde thrash metal. Met hun tweede langspeler Master of the Dead bouwen ze voort op het succes van hun vorige plaat. Maar kan dit album zijn voorganger overtreffen of is het net het omgekeerde en mogen we hen al afschrijven?

Tegenwoordig is thrash metal weer aan een steile opmars bezig en Thrash Bombz marcheert al enkele jaren maar al te graag mee. Tien nagelnieuwe tracks vind je terug op deze schijf en het gaat van traag naar hard en weer terug. Het ene moment kan je even rustig achterover leunen, terwijl je het andere moment gewoon niet anders kan dan stevig mee te headbangen op de tonen van een track als Taken By Force. Of nodig eens een aantal vrienden uit en organiseer toch lekker een circlepit. Als een goed geoliede dieselmachine razen de heren door de nummers en alles wat in hun weg staat moet eraan geloven.

Maar dan komt het: de titeltrack Master Of The Dead begint zowaar als een ballad. Totaal niet wat je zou verwachten als je de voorgaande zes tracks hoorde. Maar niet getreurd, dit duurt slechts een twee minuten en daarna duwen ze weer als vanouds het gaspedaal in, waarbij de riffs en drums je trommelvliezen genadeloos verscheuren. Evoking The Ghost wil ik zeker ook nog even in de spotlight zetten daar dit veruit de beste track is op het album en meteen ook de snelste. Het ritme is amper te volgen, de gitaristen moeten hiervan toch serieuze pijn krijgen aan hun pols ofzo. En de drummer met zijn uithoudingsvermogen laat geen greintje vermoeidheid horen. Chapeau.

Besluiten doen we als volgt: Master Of The Dead is verplichte aanschaf voor elke zichzelf respecterende thrashfan. Thrash Bombz doet zijn naam alle eer aan en weet de voorgaande plaat op alle vlakken te overklassen.

Tracklist:

  1. Condemned To Kill Again
  2. Ritual Violence
  3. Evil Witches
  4. Curse Of The Priest
  5. Black Steel
  6. Taken By Force
  7. Master Of The Dead
  8. Evoking The Ghost
  9. The Avenger
  10. Call Of Death

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X