Bjorn Wielockx

Voordat ik aan deze promo startte had ik nog nooit gehoord van de Franse metalcoreband Primal Age. Bizar, aangezien de Fransen dit jaar hun twintigste verjaardag vieren. Misschien komt het door de productiviteit van de band of moet ik zeggen het gebrek hieraan. In twintig jaar tijd heeft Primal Age twee langspelers afgewerkt en één ep. Het aantal ep’s werd met de komst van A Silent Wound verdubbeld. Zeven jaar na het tweede full album The Gearwheels Of Time , brengt Primal Age vier nieuwe nummers op de markt. Of nee toch niet, drie nieuwe en één medley.

Je moet maar eens grote fan zijn van deze band. Na zeven jaar wachten krijg je uiteindelijk het nieuwste werk A Silent Wound in je postbus, staan er maar drie nieuwe nummers op het schijfje en een medley van Slayer ter nagedachtenis van Jeff Hanneman. Echt tevreden kan je dan toch niet zijn.

De nummers die op deze A Silent Wound staan, zijn allemaal wel van een hoge kwaliteit. Zo weten de Fransen mij makkelijk zo’n tien minuten te entertainen. Het is pas wanneer de medley van Slayer, To Jeff…, aanbreekt dat ik weer met beide voetjes op de grond kom. Het zit dus zeker snor bij Primal Age, maar toch vind ik het wat te weinig om echt euforisch te worden.

Te weinig, maar wat ze hebben gebracht is kwalitatief wel van een hoog niveau. Hierdoor ben ik geneigd om de Fransen toch nog het voordeel van de twijfel de geven. Wanneer ze ooit nog eens een langspeler klaar hebben zal ik deze zeker beluisteren. Een perfecte introductieplaat voor nieuwkomers zoals ik, dat wel, maar geen meesterwerk waarop je zeven jaar hebt moet wachten.

Tracklist:

  1. Whistleblowers VS Worl Health Organization
  2. A Silent Wound (Ft. Felipe Chehuan of Confronto)
  3. Counterfeiters Of The Science
  4. To Jeff…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X