Rotthier Peter

Het Britse Thunder weet reeds van zijn ontstaan, 27 jaar geleden, heel wat gevoelige rocksnaren te beroeren. De melodieuze met blues doorspekte sound van het gezelschap zorgde voor een redelijke fanschare zodat de heren muzikaal rustig konden verder kabbelen. Toch kende de band twee periodes waarin de band niet actief was. Die tweede periode eindigde in 2015 toen het come back album Wonder Days verscheen, dat direct liet horen dat Thunder terug was van amper weggeweest.

Met het nieuwe Rip It Up bevestigt Thunder alleen maar dat die periodes van bezinning ook voor vrienden effect hebben op de muziek die gemaakt wordt. Na beluistering van Rip It Up komen we tot de conclusie dat dit een van de beste Thunder albums ooit is. De blues die ze al sinds jaar en dag in hun songs stoppen is op Rip It Up alles overheersend, maar dat stoort geen moment.

Songs als No One Gets Out Alive, She Likes The Cocaine en Heartbreak Hurricane, laten je kennismaken met het grote muzikale spectrum dat de blues rijk is. Bij wijlen tappen de heren zelfs uit een vaatje dat doet denken aan de zwarte blues zoals die ooit in een ver verleden ontstaan is.

Thunder overgiet al die blues elementen met een heerlijk hard rock sausje dat zo perfect door die bluesgeluiden geïntegreerd wordt, dat elke song op zich een lust voor het oor is. Luister maar eens naar In Another Life, dat alles heeft om een klassieker te worden in het genre. Thunder overstijgt met Rip It Up het genre en dat kunnen we dan ook alleen maar toejuichen.  We  kunnen dan ook niet anders dan Rip It Up belonen met een maximum.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X