Bjorn Wielockx

Black metal en kornuiten zijn nog steeds het meest vertegenwoordigd in de Scandinavische landen. Toch is er ook daar een steeds groeiende hardcorescene. Zoals gebruikelijk is het wel op de regionale manier gefabriceerd. De formule? Hardcore die wordt overgoten met tal van andere invloeden met als meest voorkomende het metal- en blackmetalgenre. Dit is ook het geval bij de Noorse band Jagged Vision, die met Death Is This World het vervolg uitbrengt op de debuutplaat Harvest Earth, dat verscheen in februari 2014.

Het doel van Jagged Vision is om ook buiten hun landgrenzen aan populariteit te winnen. Iets waarin ze op Death Is This World meer dan geslaagd zijn. De combinatie tussen hardcore, metal en vooral stonerrock zorgt voor een unieke sound. Op het ene moment zweef je tussen aarde en hemel om vervolgens door een beenharde breakdown naar de hel geslagen te worden.

Het eerder uitgebrachte singeltje Seven Seals is hier het perfecte voorbeeld van. Het klinkt allemaal zo catchy en toegankelijk maar in werkelijkheid ben je gewoon naar een zeer inventieve hardcoreplaat aan het luisteren. Deze plaat zal het ook goed doen bij de metalliefhebbers die vaak afhaken bij het minder muzikale aspect van een doorsnee hardcoreband. Jagged Vision zet alles op alles om ook hier sterk uit de hoek te komen, en met succes.

Emperor Of is wat mij betreft één van de meest rare tracks ooit, gekaderd in het album natuurlijk. Een heel album lang staat deze Death Is This World garant voor stomende hardcore, maar niet tijdens laatst vernoemde nummer. Hier mag het allemaal anders. Geen breakdowns, maar even een muzikale intermezzo. Eentje die wat mij betreft er niet had moeten opstaan.

Buiten deze ene “uitschuiver” hebben we hier toch met een zeer krachtig werkje te maken. De niet alledaagse sound geeft Jagged Vision een speciaal tintje waardoor je ze automatisch dat tikkeltje sneller zal appreciëren. Ik ben benieuwd naar hun volgende werk.

Tracklist:

  1. Betrayer
  2. Euthanasia
  3. Death Is This World
  4. I Am Death
  5. Feeble Souls
  6. Emperor Of
  7. Seven Seals
  8. Serpents
  9. Forlorn
  10. Palehorse

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X