Ashley Bickx

Metalbands met een vrouw achter de microfoon zijn al jaren geen rariteit meer. Ook bij het uit Nederland afkomstige metalcoregezelschap The Charm The Fury is dit het geval. Op 17 maart 2017 ligt langspeler nummer twee, The Sick, Dumb & Happy, in de rekken na het succesvolle debuut A Shade of My Former Self uit 2013. 

Het album gaat furieus van start met het nummer Down On the Ropes, dat eerder al als single werd uitgegeven door Arising Empire. Wat meteen opvalt is dat de pure metalcoresound verlaten wordt en er geopteerd wordt voor een meer groovy sound die doet denken aan Pantera. Het nummer bevat een krachtige, maar catchy gitaarriff, een snoeihard refrein en een gierende gitaarsolo. Bij het tweede nummer, Echoes, komen de cleane vocalen van frontvrouw Caroline Westendorp voor het eerst aan het oppervlak en bewijst ze des te meer over een zeer krachtige stem te beschikken, aangezien ze er in slaagt moeiteloos te switchen tussen harde grunts en cleane zang.

The Charm The Fury trekt bij de volgende twee nummers, Weaponized en No End In Sight, opnieuw alle registers open waardoor de metalcore/ Hardcore weer prominent op de voorgrond komt te staan. Het trage en meeslepende Blood and Salt, doet dan weer meer afstand van het typische metalcoregeluid waarbij het op bepaalde momenten zelfs zeer doomachtig in de oren klinkt. The Future Need Us Not kent een zeer sterke opbouw waarna de band vervolgens de luisteraar trakteert op een staalharde breakdown. Het refrein is een echte meebruller en zal live ongetwijfeld voor de nodige brokken zorgen.

Het meest opvallende nummer op dit schijfje is ongetwijfeld de ballad Silent War, waarbij The Charm The Fury zeer ingetogen en intiem uit de hoek komt. Na dit emotionele interludium, keert de band weer terug naar zijn roots en wordt de luisteraar getrakteerd op drie stevige knallers, namelijk The Hell In MeSongs Of Obscenity en Break and Dominate, die voorzien zijn van de nodige breakdowns en die het perfecte sluitstuk vormen voor dit album.

Met deze The Sick, Dumb & Happy tonen de Nederlanders van The Charm The Fury dat ze meer dan louter en alleen een metalcoreband zijn. Zowel fans van Pantera, Arch Enemy en Walls Of Jericho kunnen aan dit plaatje hun hart ophalen. Elk nummer heeft zo zijn eigen typisch geluid waardoor de aandacht van de luisteraar van begin tot einde behouden blijft. Zeer sterk album en verplichte aanschaf voor iedere metalhead die wel houdt van een stevige portie metalcore doorspekt met de nodige groove!

Tracklist:

 1. Down On The Ropes
 2. Echoes
 3. Weaponized
 4. No End In Sight
 5. Blood And Salt
 6. Corner Office Maniacs
 7. The Future Need Us Not
 8. Silent War
 9. The Hell In Me
 10. Break And Dominate
 11. Songs Of Obscenity

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X