Rotthier Peter

Evolution is het tweede album van het Amerikaanse Once Human, de nieuwe band van Logan Madder, die we kennen van zijn verleden bij Machine Head, Soulfy en Medication. Na de split van Medication richtte de in Montreal geboren gitarist en producer zich meer en meer op het productiewerk. Na een aantal jaren begon het toch weer te kriebelen en toen hij in 2014 kennis maakte met zangeres Lauren Hart, richtte hij een nieuwe band op, Once Human.

In 2015 debuteerde het gezelschap met The Life I Remember waarop de metalwereld kennis kon maken met de melodieuze thrash/death metal die het metalen combo uitbraakte. Lauren Hart bewees meteen dat ze een vettig potje kon grunten en zeker niet moet onderdoen voor dames als Sabine Classen (Holy Moses) of Angela Gossow (Ex-Arch Enemy).

Op Evolution gaat Once Human op hetzelfde elan verder. Een supertalent als Logan Madder weet precies hoe je een goede metalsong moet schrijven en hij weet ook hoe je je muziek interessant houdt. Wie Evolution beluistert, zal geregeld ook wel horen in welke band Madder de stiel geleerd heeft, maar hij weet ook zijn eigen touch mee te geven aan de songs waardoor de muziek van Once Human net dat tikkeltje meer heeft dan de doordeweekse melodieuze death metal band.

Lauren Hart bewijst ook geregeld dat ze iets meer kan dan alleen maar stevig grunten. Af en toe laat ze een melodieuze zangstem horen en die klinkt zeer aangenaam als je vergelijkt met de grove gruntklanken die ze de wereld instuurt. Vooral in Paragon speelt ze met haar stem, wat de song net dat ietsepietsie extra geeft ten opzichte van de nummers waar alleen de grunt te horen is.

Evolution is dan ook een logisch vervolg op The Life I Remember en promoveert Once Human toch naar de ereklasse van vernieuwende metalbands in de eenentwintigste eeuw. Aanrader!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X