Sebastiaan Schabon

Duitsland heeft een heel vruchtbare bodem als het gaat om thrashbands, denk maar eens aan de Teutonic Four. En nu staat er weer een kwintet te popelen om de Deutsche Gründlichkeit aan de wereld voor te stellen. Ravager is de naam van deze vijf heren en op 17 februari 2017 brachten ze hun officiële debuutplaat Eradicate… Annihilate… Exterminate… op de markt via Iron Shield Records.

Wat krijg je als je deze plaat in huis zou halen? Net iets meer dan veertig minuten thrash, thrash en nog eens thrash. Met als speciaaltje de zanger die zich met zijn vocalen constant in de hogere regionen van de zangnotenbalk bevindt. Luister maar eens naar Deathbringer, dan begrijp je meteen waar we het hier over hebben. Razendsnelle en bij momenten gecompliceerde thrashriffs worden begeleid door het betere slagwerk dat door je trommelvliezen heen dendert als een stoomtrein. Tel daar nog eens die hoge en schreeuwende zang bij op en we krijgen een band met een groot talent voor het maken van goede muziek.

Maar het blijft daar niet bij. Dit album bevat tien tracks die stuk voor stuk barsten van het potentieel en de kwaliteit. Op geen enkel moment wordt de band betrapt op een foutje, het klinkt zelfs zo goed dat het bijna eng gaat worden. Maar dan is er Alarm Clock Terror om ons weer bij onze positieven te brengen en nog een laatste keer het gaspedaal vol in te drukken. De leeftijdsteller van Ravager staat misschien nog wel maar op drie jaar, het lijkt wel alsof ze al veel langer bezig zijn. Je voelt de klik tussen de bandleden gewoon doorheen de nummers, wat wil je nog meer?

Dit is zonder twijfel nu al een van de betere thrashplaten van 2017. Er gaat veel moeten gebeuren als ze dit nog willen overtreffen. Verplichte aanschaf dus!

Tracklist:

  1. Burn The Cross
  2. Deathbringer
  3. Human Sacrifice
  4. War Without End
  5. The Walking Dead
  6. Superior Forces
  7. Unknown Dreams
  8. Trapped Inside
  9. Mad
  10. Alarm Clock Terror

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X