Sebastiaan Schabon

Ah, 14 februari. De dag waarop verliefde koppeltjes hun liefde voor elkaar eens extra in de verf zetten. Maar ten huize Pokerface gebeurde iets heel anders. Deze Russische female fronted thrashmetalband bracht die dag een heruitgave van hun debuutplaat Divide and Rule op de markt via Hardlife Promotion.

Op deze plaat vind je tien tracks terug en beginnen doen ze met All is Lie. Een intro gaat vlekkeloos over in een krachtig en energiek nummer en de thrash spat er gewoon van af op dit nummer. Tegenwoordig verzorgt Alexandra Orlova de rauwe vocalen terwijl het vroeger een andere Russische schone was die erop los brulde onder de artiestennaam Delirium Tremens (al dan niet afgeleid van het Belgische bier). Wat Pokerface hierna doet is knallen, knallen en nog eens knallen. Met een uitgebreide versie van The Chessboard Killer blijven ze in het thema van hun bandnaam en doen ze het even rustiger aan. Er komt zelfs sporadisch een blokfluit of zoiets voor in dit nummer wat de muziek alleen maar ten goede komt. Voor bands die een eigen draai geven aan de muziek sta ik altijd open maar het moet dan wel goed uitpakken.

Wat de rest van het album betreft, knallen de heren en dames er lustig op los. De gemiddelde duur van drie minuten per track is daarmee heel goed gevuld. Je moet je aandacht er wel bij houden want anders is het voorbij voor je het weet. De titeltrack Divide and Rule tot slot walst als een dieselmachine over je heen en laat niets van je heel. Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik deze band heb leren kennen en wat zich op deze plaat afspeelt is echt wel de moeite.

Bij deze kunnen we dus stellen dat Divide and Rule een geslaagde schijf geworden is. Een schijf die zeker niet mag ontbreken in de collectie van elke thrashfan.

Tracklist:

  1. All is Lie
  2. Kingdom of Hate
  3. The Chessboard Killer (Extended)
  4. Existence
  5. Into the Inferno
  6. Human Control
  7. Age of Terrorism
  8. Killed by Me
  9. Shut Up!
  10. Divide and Rule

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X