Bjorn Wielockx

Vijf mannen uit Oostenrijk zijn sinds 2014 bezig aan een opmars binnen het hardcoregenre. Eind 2014 bracht het met In Between één nummer op de markt. Hierop was een gedreven band te horen, doch één die een eigen karakter miste. Iets wat op de, in 2015 verschenen Demo 2015, al een ander verhaal was. Opnieuw bestond het schijfje maar uit één nummer, maar wederom wist Live Life meer mensen benieuwd te maken. Twee jaar na deze twee nummers komt de band met You People Make Me Sick, acht nagelnieuwe nummers en het in 2015 verschenen Rat Race.

Ze hebben er lang over nagedacht, maar het eerste echte werk van deze Oostenrijkse band is er eentje om in te kaderen. Negen hardcoretracks pur-sang slaan je helemaal K.O. tijdens een 23 minuten durende trip. Een trip waar de agressie fel de bovenhand neemt. Blijven stilzitten tijdens één van de energieke tracks op deze You People Make Me Sick is geen optie.

Live Life combineert old-school hardcore met toegankelijke elementen zonder in agressie in te hoeven boeten. Het klinkt allemaal zeer catchy waardoor er veel mensen zin zullen hebben in wat beweging. Toch zal het er extreem aan toe gaan in de pit. Live Life klinkt misschien gezellig maar zal live voor vuurwerk zorgen.

Het hele plaatje is een pareltje, het is moeilijk om favoriete aan te duiden. Een minder nummer is Mi Casa Es Su Casa. Tijdens dit nummer komt Live Life iets te repetitief over waardoor het nummer tijdens je tweede, derde, of zoveelste luisterbeurt een beetje wrang aanvoelt. Toch weten de Oostenrijkers dit nummer op te kalefateren met wat rapelementen en een bommetje van jewelste.

Live Life levert met You People Make Me Sick een meer dan te smaken debuutplaat af. De band heeft een eigen sound te pakken die bij menig hardcoreliefhebber zal aanslaan en live zeker zal toeslaan. Een entree langs de grote poort, en welverdiend!

Tracklist:

  1. Intro
  2. Despise
  3. You People Make Me Sick
  4. Start A Riot
  5. Rat Race
  6. No Worries
  7. No One Died For My Sins
  8. Mi Casa Es Su Casa
  9. Forgetting Truth
  10. Break Your Chains

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X