Bjorn Wielockx

Screw Houston is een punkrockband met hardcore-invloeden uit Utrecht. De Nederlanders hebben er al een hele historie opzitten. Gestart in 2009 onder de naam Screw Houston, Start Screaming! maakte de band nog melodische hardcore. Met een nieuwe bassist kwam er ook meer ruimte om wat muzikaler uit de hoek te komen. Nog steeds voor fans van Defeater, Modern Life Is War en Verse maar vanaf nu dus ook voor liefhebbers van rustigere bands als The Foo Fighters, Make Do And Mend en The Menzingers. Als de band deze belofte kan waarmaken dan hebben ze een gouden formule in handen.

Hun uitleg klopt gedeeltelijk. Nog steeds is er duidelijk een hardcorevibe aanwezig maar of de hardcoreliefhebbers dit voldoende zullen vinden… Het is duidelijk dat de Nederlanders een nieuwe weg zijn in geslagen. Het mag allemaal wat gestructureerder, wat rustiger en dus ook wat commerciëler.

De vocal van Roelof De Brouwer is te clean om me een hele luisterbeurt te entertainen. Net zoals bij The Foo Fighters (vroege jaren) gaat hij soms over zijn kookpunt wat even wat energie oplevert. Te vaak is deze weer voor je het weet verdwenen. Pluspuntje is de drummer die meermaals van jetje geeft. Dit levert een aangenaam two-stepritme op waarbij je maar niet kan blijven stilzitten.

Persoonlijk ben ik helemaal niet gevallen voor de nieuwe sound van Screw Houston. Toch is het mijn plicht om te melden dat het grote publiek de hele verandering wel weet te appreciëren. Deze nieuwste ep krijgt goede reviews en hun concertagenda puilt uit.

Het is jammer dat opnieuw een hardcoreband kiest voor een meer toegankelijkere sound. Het klinkt allemaal leuk maar is te ver afgeweken van het originele product. Misschien dat de band live wel alles wat ruiger kan aanbrengen, op album klinkt het me wat te braaf.

Tracklist:

  1. All Rise
  2. Follow The Herd
  3. Time To Breathe
  4. I Need Air
  5. This Is Where We Part Ways

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X