Sebastiaan Schabon

Primal Attack is een Portugese thrashmetalband uit Lissabon. Het vijftal sloeg de handen in elkaar in 2012 en is inmiddels toe aan hun tweede volwaardige album. Heartless Oppressor telt negen nagelnieuwe tracks en dient op 10 februari te verschijnen via Rastihlo Records.

Met Red Silence krijgen we al meteen een eerste mokerslag te verwerken. De song begint met een rustige intro waarna Primal Attack het gaspedaal meteen stevig indrukt. Qua stijl kan je ze het beste vergelijken met Shredhead: razendsnel, puur en onvervalst, krachtig als een orkaan en ga zo maar door. De toon wordt gezet door meesterlijke gitaristen die de ene na de andere loodzware riff uit hun mouw schudden en een schreeuwende, bij momenten diepe zang. Dit alles wordt begeleid door een slagwerker die zijn vellen bijna stuk speelt. De snelle delen van de muziek monden perfect uit in zware breakdowns en trage, heavy stukken. Nekbrekende riffs is nog een understatement.

Maar het is niet alleen de voorgaande track dat dit album tot een meesterwerkje maakt. Primal Attack heeft ook nog andere verrassingen voor ons in petto zoals bijvoorbeeld Truth and Consequence, het hoogtepunt van het album. Nog meer nekwervels zullen sneuvelen door de snoeiharde riffs en door schreeuwlelijk Pica die zijn ziel bijna uit zijn lijf schreeuwt. Hierop hoor je ook wat luchtigere en melodische stukken wat een geslaagde toevoeging blijkt te zijn. Wat de overige zeven tracks betreft kunnen we kort zijn: loodzwaar, loeihard en vol met headbangmomenten.

Wat ben ik blij dat deze plaat mij ten ore is gekomen. Primal Attack levert met Heartless Oppressor een meesterwerk van formaat af die zijn voorganger op alle vlakken overklast. En nu maar eens richting het massagesalon voor mijn arme nekwervels wat te kunnen ontspannen.

Tracklist:

  1. Red Silence
  2. Halfborn
  3. The Prodigal One
  4. Truth and Consequence
  5. Strike Back
  6. Heart and Bones
  7. Hypersonic Generation
  8. Above the Line
  9. XXI Century Curse

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X