Tom Moons

Initiated is een band die waarschijnlijk geen belletje doet rinkelen bij de meeste mensen. Het is een Finse, heavy rock band met veel doom metal invloeden. In 2015 brachten ze al een kleine ep uit met de naam Seed of Evil. Deze kon op kritische bijval rekenen en een jaar later kon de band dan zijn debuutalbum uitbrengen onder Svart Records.

Het album start spijtig genoeg een beetje vals. Alhoewel het instrumentaal gedeelte van het nummer veel aan de rock van de jaren ’80 doet denken, zijn de uithalen van de zanger bij momenten vals. Een veelbelovend nummer dat vooral naar het einde toe veel aan Black Sabbath doet denken, maar dat spijtig genoeg te rommelig is opgenomen om echt uit te blinken. Gelukkig herpakt de band zich hierna en krijgen we een goede samenvatting van wat er zou gebeuren als Black Sabbath, Judas Priest, Deep Purple en Saxon samen een album zouden opnemen. De riffs zijn zeker niet van de minste en zetten met gemak aan tot hevig geheadbang, de solo’s zullen je je favoriete luchtgitaar laten grijpen. Spijtig genoeg blijft de zang een zwak puntje.

World on Fire is dus zeker geen zwak album en heeft zijn goede en echt sterke momenten, maar spijtig genoeg zijn de zwaktepunten net iets te duidelijk merkbaar aanwezig op het album en vermindert dit het luisterplezier ook.

Initiated heeft zeker een aantal zeer goede ideeën, maar weet deze soms niet goed uit te werken tot volledige nummers en vooral de kwaliteit van de opnames laat soms toch wel te wensen over. Volgende keer hopelijk beter uitgewerkte nummers en een verbeterde geluidskwaliteit.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X