Rotthier Peter

Het Duitse Accept was midden jaren tachtig één van de leading bands in het heavymetalwereldje. De band rond zanger Udo Dirkschneider kende wereldwijd succes en produceerde het ene topalbum na het andere. Wanneer Dirkschneider eind jaren tachtig besluit om solo verder te gaan, is het gedaan met het megasucces van het gezelschap. Toch blijft Accept doorgaan en midden jaren negentig verleiden ze hun voormalige frontman om de gelederen terug te vervoegen. Tijd voor een heropleving van de gouden jaren maar echt lang duurde het nieuwe sprookje niet. Toch bleven de andere heren hardstallig verder werken en geregeld albums uitspuwen.

Acht jaar geleden kwam de band op de proppen met zanger Mark Tornillo en dankzij de Amerikaan vloog er een frisse wind door de band. Mark wist zich in geen tijd populair te maken bij de fans en Accept kon opnieuw beginnen bouwen aan het succes. De nieuwe zanger bleek iemand die stemgewijs vrij dicht Udo benaderde wat resulteerde in drie albums die herinneringen ophaalden van de oude Accept-songs.

Met deze dvd krijgen de fans een livemix voorgeschoteld van oud en nieuw materiaal en we moeten eerlijk zijn, Mark haalt misschien nooit echt het niveau van Udo, maar hij slaagt er toch geregeld in om Dirkschneider te doen vergeten. In de oude songs weet hij het bereik van Udo heel dicht te benaderen, hoewel het soms iets te geforceerd overkomt. Op zich geen enkel probleem zo lang de man zijn stem op deze manier naar de knoppen helpt, want zoals hij de klassiekers ten gehore brengt daar zullen de fans absoluut mee kunnen leven.

We kunnen deze dvd dan ook aanraden voor zowel de oude als de nieuwe Accept-fans want het is duidelijk dat Accept klaar is om opnieuw de metalwereld te veroveren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X