Bjorn Wielockx

Wat krijg je als je het muzikale van Bad Religion, Descendents en Nofx combineert met de passie/agressie van H2o, 7 Seconds en  Agnostic Front? Dan kom je akelig dicht bij het geluid dat Scarboro, een startende band creëert. Met Here Comes The Hangover komt dit drietal uit Brooklyn met een zeer geslaagd debuut.

Er zijn maar weinig startende hardcore punkbands die zo’n eerste indruk op me weten te maken. Muzikaal gezien zit het perfect in balans bij de Amerikanen. Verfijnde gitaarriffs gaan gepaard met een intensieve drummer, die continu een aangename snelheid aangeeft. De vocal van Shi Heng Shi is wat je mag verwachten van een meer dan degelijke hardcore punkband. Niet meer niet minder.

Toch staat het geheel als een paal boven water. Heel de plaat zit perfect in elkaar en de songs volgen elkaar perfect op. Het voorlaatste nummer Blackout mag je letterlijk nemen. Live zullen ze me dit nummer afsluiten. Na deze energieke bom zal de laatste track en tevens de titeltrack Here Comes The Hangover nog als toegift worden gespeeld.

Altijd weer opnieuw kezen de Amerikanen om het gaspedaal vol in te trappen. Vaak verliezen bands hierdoor het punkgenre uit het oog, maar dit is niet geval bij Scarboro. Het evenwicht tussen brutaliteit, techniciteit en inventiviteit zorgen voor een toegankelijke sound. Eentje die wel eens een zeer groot publiek kan aanspreken.

Here Comes The Hangover is een fantastische debuutplaat. Hiermee heeft de band een stevige indruk bij me nagelaten en hopelijk ook bij de internationale pers. Hopelijk komen ze eens voor een stevig kater naar België en Nederland.

Tracklist:

 1. Scarboro
 2. Disassociate
 3. One Night Last Stand
 4. Life Like Anu Other
 5. Relentless
 6. Archangels
 7. Watch Ya Black
 8. Cliche I Know
 9. Bury It
 10. One Heart One Mind
 11. Downward Spiral
 12. Panic At The Cisco
 13. Blackout
 14. Here Comes The Hangover

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X