Bjorn Wielockx

Ik vind het altijd eens fijn om willekeurig een promo te accepteren, zonder echt goed en wel te beseffen wat je net hebt aangevraagd. De ene keer zorgt het voor een muzikale openbaring, de andere keer valt het lelijk tegen. Enkele weken terug ging ik de opdracht aan om The J Spot van Jackie D te becommentariëren.

Jackie D is een Portugese rock ‘n’ rollband die met The J Spot het vervolg uitbrengt van zijn debuutplaat Symphonies From The City, dat in 2014 verscheen. Na Reach You, de opener van dit album, is mijn interesse al ver zoek: het ene cliché volgt het andere prompt op, er is maar weinig originaliteit te bespeuren. Hopelijk weet de rest van het album mij meer te bekoren.

Spijtig genoeg is dit niet het geval. Hier en daar zijn er leuke gitaarriffs te bespeuren, maar toch klinkt het me allemaal wat te bekend. Het is allemaal wat te braafjes en mist gewoon veel te vaak karakter. Wanneer de eerste tonen van My Fantasy uit mijn boxen knallen ben ik even weer wat geïnteresseerder, maar wanneer er een verandering zou mogen aanbreken blijft Jackie D maar wat aanmodderen.

Deze The J Spot is me niet goed bevallen. Met wat swingende rock ‘n’ roll kan ik best leven, maar wanneer deze weinig tot geen originaliteit bevat, begint hij vaak te vervelen. Voor een liedje is het fijn en misschien om een goede pint bij te drinken, maar om nu van een nieuwe muzikale ontdekking te spreken, allesbehalve.

Tracklist:

  1. Reach You
  2. Release My Soul
  3. Yeah Yeah
  4. Suck You
  5. Explode
  6. My Fantasy
  7. Addicted
  8. Feel
  9. Can’t Stop
  10. Lost

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X