Bjorn Wielockx

Nadat de Nederlandse hardcoreband MM het voor bekeken hield bleven twee leden, Bart en Ray, samen musiceren. Al snel kwam er een derde en vierde muzikant met Mattis (ex-Checkmate) en Andre (Jamestown). Dit viertal schreef aan een demo en startte met touren. Toch was het pas nadat ook Mick present tekende dat het eindresultaat werd bereikt. Met hun self-titled ep brengt deze Eindhovense hardcoreband zijn eerste wapenfeit uit.

De eerste noot weerspiegelt perfect hetgeen waaraan je je het komende kwartier kan verwachten. Superhero Status neemt het niet al te serieus en hier en daar mag er een kraak, valse noot of valse stem door je boxen knallen. De energie die het hardcoregenre zo kenmerkt, smukt het geheel dusdanig op dat je maar moeilijk kan blijven stilzitten tijdens het beluisteren van deze ep.

Als extra touch is het hardcoregeheel overgoten met melodieuze passages. De gitaarlijnen zijn net dat tikkeltje toegankelijker waardoor deze Superhero Status zeer vertrouwd aanvoelt. Het doet je denken aan prestigieuze acts als Gorilla Biscuits, 7 Seconds en Snapcase.

Living Chance heeft net dat tikkeltje meer agressie dan de andere tracks op dit schijfje. Het is net wat sneller, de gitaarlijnen zijn net wat dieper afgesteld en ook de vocal is iets preciezer. Tijdens een show zal het er stevig aan toe gaan tijdens dit nummer. Snel zal de pit zich omvormen tot een ware slachtpartij.

Superhero Status heeft me met vijf nummers weten te triggeren. Het is allemaal niet volgens het boekje en laat dat nu juist zijn hoe het originele boekje het voorschrijft. Pure hardcore gebracht met tonnen passie. De Nederlanders hebben alles om met een vernieuwd debuut op de proppen te komen. Ik ben alvast benieuwd naar hun volgende werk.

Tracklist:

  1. Impact
  2. Old Friends
  3. Through The Years
  4. Living Chance
  5. Take It Back

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X