Jurgen Callens

Sweet Mary Jane is een Zweeds viertal dat in 2012 opgericht werd door enkele muzikanten die ervaring opdeden in de plaatselijke melodieuze rockscene. Veel begeleidende info kregen we niet meegestuurd en dus gaan we ervan uit dat dit de debuutplaat van het kwartet is. Zweden wist ons op gebied van melodieuze hardrock en AOR al wel eens meer te bekoren, dus waren we wel eens benieuwd naar dit Winter in Paradise, dat op 27 januari uitgegeven wordt door het AOR Heaven label. 
Sweet Mary Jane bestaat uit muzikanten die furore maakten of maken met bands als Roulette, Airborn, Anacondah en L.A.C.K. Voor mij niet direct namen die bellen doen rinkelen, maar experts in het genre zullen er misschien wel een paar naampjes van kennen. De band opereert in het AOR / hardrockgenre en combineert krachtige Amerikaans klinkende vocalen, crunchy melodieuze gitaren en swingende ritmes met sterke refreinen. De opener Fire in Your Eyes viel al een tijdje te bekijken via internet en is een sterke opener. Het navolgende No Retreat, No Surrender is zelfs nog beter en is een heerlijk rockende song met een leuk refrein dat blijft hangen. Winter in Paradise drijft op keyboards en heeft een beetje de vibe van op de eerste plaat van Bon Jovi. De track bevat een leuke melodie, is nostalgisch en is sterk gezongen. Tot nu toe kan het al niet meer stuk alvast. Ook Madeleine is een goeie rocker. Meer sleazy en kort maar krachtig en ook met die juiste jaren tachtig spirit erin verweven. Miracle vinden we dan weer meliger, ook van tekst. Maar eigenlijk is dit wel eigen aan bands die in dit genre opereren. Daar mogen we ons dus niet aan storen. Carry On trekt de goeie ouderwetse lijn door en klinkt ook weer zo lekker Amerikaans. Een nummer als Angel of Mine roept associaties op met een grootheid als Steel Panther, maar dan wel veel minder tongue in cheek. Keep the Fire Burning is de minste song van de ganse plaat, maar hier gaan we de band natuurlijk niet op afrekenen, want Sweet Mary Jane heeft voor de rest wel een heel prima album bij mekaar weten te pennen. En in dit genre is het heus niet evident meer om nog mensen te overtuigen, omdat volgens de meesten het beste toch allemaal in het verre verleden gemaakt werd. Het is dus goed om weten dat er nog sterke nieuwe bands klaar staan om deze muziek verder in leven te houden.

Ben je fan van goed in het gehoor liggende Amerikaanse hardrock en AOR, met goeie refreinen en prima gitaarwerk, dan check je best eens deze jongens uit. Ik zie het dan ook prima zitten om dit gezelschap eens te gaan bekijken in een club in een juiste setting. Aanradertje!

Tracklist:

  1. Fire in Your Eyes
  2. No Retreat No Surrender
  3. Winter in Paradise
  4. Madeleine
  5. Miracle
  6. Carry On
  7. Angel of Mine
  8. Surrender
  9. Keep the Fire Burning
  10. Don’t Be Too Late

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X