Sebastiaan Schabon

11 november. De dag dat we stilstaan bij het einde van de Eerste Wereldoorlog en de talloze slachtoffers herdenken die toen gevallen zijn. Maar het was ook de dag dat het vierde volwaardige album van het Colombiaanse blackened thrashmetaltrio Witchtrap in de rekken van de betere platenboer terecht kwam. Let wel, het betreft hier een heruitgave want het oorspronkelijke album kwam uit in 2015, toen nog via Dirty Sound Records. Voor deze heruitgave vond het drietal onderdak bij Hells Headbangers.

Wat krijg je als je dit album zou kopen? Acht tracks in totaal en stuk voor stuk bevatten ze blackened thrash metal van de bovenste plank. Met een aparte intro wordt de spitsafbijter Lemmy ingezet. Een geweldig eerbetoon aan wijlen Lemmy Kilmister alsof ze even in zijn huid gekropen waren. Zingen over roken, whisky en vrouwen is dan ook een must en dat is ook wat Witchtrap doet, hetzij wel met zijn eigen stijl. Snoeiharde en snelle thrashriffs worden sporadisch afgewisseld met een vleugje rock ’n roll en terwijl de drummer instaat voor het betere slagwerk is de zang rauw en hees wat de muziek nog wat extra kracht geeft. Meng al deze ingrediënten door elkaar en je krijgt thrash metal die bij momenten de zwarte kant opgaat. Afwisseling genoeg dus.

The Subtle Touch Of Fire gaat hierin nog een stapje verder. Het nummer is verschroeiend snel en raast als een orkaan door je hersenen. Je krijgt de riffs nog niet half verwerkt of de drummer dendert genadeloos door je hoofd. En dan die zang weer, je moet er toch al wat voor geoefend hebben om zo hees en rauw te kunnen zingen. Probeer het zelf maar eens, gegarandeerd dat je na een nummer of twee al snakt naar wat verfrissing voor je stembanden.

Witchtrap dendert als een stoomtrein doorheen dit album en laat zich door niets of niemand tegenhouden. Trap The Witch mag dan wel al voor de tweede keer uitgebracht zijn, het is en blijft een geweldig album dat doet watertanden naar meer. Wie hun vorige werk al eens beluisterd heeft zal hiermee geen enkele moeite hebben. En voor elke thrashfan die al eens graag wat black verwerkt ziet in zijn favoriete muziekstijl is dit album zeker verplichte aanschaf.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X