Rotthier Peter

Het Duitse Fair Warning draait ook al heel wat jaartjes mee in het melodieuze rockcircuit. De band startte zijn carrière echter op het moment dat grunge de troef was en ondanks een majordeal slaagde de band er in Europa niet in om door te breken. Gelukkig was er voor hen nog het land van de rijzende zon, Japan. Daar slikten ze de lekker in het gehoor liggende melodieuze hard rock van Fair Warning voor zoete koek en werden de heren op korte tijd megasterren.

De hoogtepunten van hun carrière spelen zich dan ook af in Tokio en omstreken en de fanbasis hier bleef beperkt ondanks dat Fair Warning meer dan degelijke songs uit zijn instrumenten schudde. Het is dan ook de vraag of een album als Pimp Your Past – waarop de heren het beste van hun eerste drie albums (Fair Warning, Rainmaker en Go!) hernemen – nut heeft op de Europese markt. De Japanners zullen er in ieder geval van smullen.

Aan de songs ligt het niet want wie de band kent, weet dat Fair Warning een van de betere bands was in het genre. Jammer, want Fair Warning had alles in huis om heel groot te worden: goede up tempo songs, schitterende ballads en met Tommy Heart had de band ook een zanger in huis die de nummers volledig tot zijn recht laat komen en die, in de jaren negentig, ook live heel wat (vooral Japanse) meisjesharten sneller deed slaan.

De elf nummers werden helemaal opnieuw opgenomen en links en rechts werden een paar arrangementen aangepast. Mensen die de band niet kennen, kunnen we alleen maar aanraden om dit album een eerlijke kans te geven, want nu melodieuze heavy rock weer wat meer in is, verdienen deze jongens echt wel een kans om gehoord te worden. Als je van het genre houdt, zal je zeker geen spijt hebben, wees daar maar zeker van.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X