Sebastiaan Schabon

Uit Griekenland is hier de brutal power/thrashmetalband Desert Near The End met zijn derde studioplaat Theater Of War. Uitgebracht op 9 september 2016 via Metal Scrap Records (ja, al een hele tijd geleden) schotelen de heren ons acht nagelnieuwe tracks voor. In hun land van herkomst hebben ze al de nodige fanbasis verworven maar nu is het de vraag of ze dat buiten de landsgrenzen ook kunnen.

Tijd voor rustig op toerental te komen is er alleszinds niet daar Desert Near The End ons met de openingstrack Ashes Descent al een eerste zware mokerslag toedient. De typische thrashriffs zijn aanwezig en zijn loodzwaar. Het tempo ligt moordend hoog en net op het moment dat mijn hersenen nog bezig zijn met het eerste stuk te verwerken trapt de band het gaspedaal nog wat dieper in. Om daarna even gas terug te nemen enzovoorts. En ik maar denken dat Aborted één van de snelste bands was…

De rest van het album staat ook bol van razendsnelle, loeiharde thrash metal. Nu ga je je afvragen waar de powermetalelementen dan blijven? Wel die zijn er blijkbaar niet maar de kracht en energie die achter de muziek steekt doet wel vermoeden dat dat de power zal zijn. Net zoals de Force in Star Wars die de mensen kracht geeft, alleen is dit een muzikale kracht. Under Blackened Skies begint met een magistraal gitaarstukje, gaat daarna weer een versnelling hoger en mondt vervolgens uit in een breakdown. Even op adem komen en dan weer volop ertegenaan! Wat wel opvalt is de thematiek die achter de muziek steekt. Het gaat over een man die wakker wordt op een strand zonder te weten wat er allemaal gebeurd is. Hij gaat dan op zoek naar de zon en zichzelf. Rare thema’s om thrashmuziek over te maken maar Desert Near The End weet hier wel raad mee.

Oef, blij dat ik na At The Shores eindelijk op adem kan komen. Mijn arme trommelvliezen hebben het zwaar te verduren gekregen maar het was het allemaal meer dan waard. Desert Near The End heeft het voor elkaar gekregen en is met Theater Of War helemaal klaar om de internationale toer op te gaan. Voor iedere thrashfan verplichte kost dus!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X