Jurgen Callens

Laat ons 2017 inzetten met wat power metal op kruissnelheid. Want dit is wat het Duitse Victorius ons levert. Heart of a Phoenix is hiermee meteen het vierde volwaardige album van deze snelheidsduivels en wordt op 13 januari uitgebracht via Massacre. Binnen de landsgrenzen van de heimat heeft dit viertal zeker al wel de nodige furore gemaakt. Het is de bedoeling om die met de nieuwste worp ook buiten die grenzen over te dragen en de spreekwoordelijke metalwereld te gaan inpalmen. Onze mening kan je hieronder lezen.

Ik ga meteen schuld bekennen, en zeggen dat ik voorheen nog nooit van deze band gehoord had, ondanks het feit dat deze jongens onder meer al getourd hebben met bands als Freedom Call en Van Canto. Het is trouwens ook Lars Rettkowitz van Freedom Call die deze release van een toch wel vette produktie voorzien heeft. En misschien moet ik het wel erg vinden dat ik deze band nog niet kende, want Heart of a Phoenix klinkt gewoon als een heel dikke powermetalplaat. Over het algemeen ligt de snelheid op dit album vrij hoog en wordt het gasspedaal diep ingedrukt, wat tot uiting komt in de veelvuldige dubbelbasdrums en de snelle riffs. Toch weet de band ook veel melodie in de songs te verwerken en klinken de refreinen herkenbaar na een miniem aantal luisterbeurten. In de persoon van David Bassin heeft Victorius ook een sterke zanger, die het niveau van veel Duitse collega moeiteloos overstijgt. Misschien hebben sommigen onder jullie intussen ook de lyricvideo voor Empire of the Dragonking gezien, of de video voor Hero, die vorige maand uitgebracht werd. Die twee nummers bieden alvast een goed vergelijkingspunt voor wat je mag verwachten. Ach, wereldschokkend of vernieuwend is het helemaal niet hoor, maar wel oh zo degelijk. En in dit genre willen de meeste fans ook enkel gewoon standvastigheid en kwaliteit, en dit is gewoon hetgeen hier geleverd wordt. Binnenkort gaat de band op tour met Grave Digger en Mystic Prophecy. Hopelijk waait er hiervan ook een datum de grens over, zodat we dit geweld ook eens kunnen gaan aanschouwen.

Ben je fan van snelle power metal op zijn Duits met prima vocalen of heb je wel een boon voor pakweg bands als Dragonforce, Rhapsody, Edguy, Nocturnal Rites, Twilight Force of Stratovarius, dan moet je dit bandje zeker ook even gaan checken. Dit gezegd zijnde, ga ik zelf ook snel nog eens op zoek naar het eerdere werk van deze groep.

Tracklist:

 1. Shadowwarriors
 2. Hero
 3. End of the Rainbow
 4. Die by my Sword
 5. Sons of Orion
 6. Heart of the Phoenix
 7. Empire of the Dragonking
 8. Hammer of Justice
 9. Beyond the Iron Sky
 10. Virus
 11. A Million Lightyears

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X