Sebastiaan Schabon

Paganland is, zoals je allicht kan afleiden uit de bandnaam, een paganblackmetalband. Ze komen uit Oekraïne en ondanks het feit dat ze al sinds 1997 bestaan zag hun debuutplaat Wind of Freedom pas in 2013 het levenslicht. Ondertussen zijn we al 2016 en zitten ze met hun meest recente release From Carpathian Land aan hun derde studioplaat. Hopelijk geeft het verse bloed in de band na de sabbatpauze van 2007 tot 2010 nog altijd de energie aan de muziek zoals op zijn debuutplaat.

Het album bevat in totaal zeven tracks, de intro en outro meegerekend. Dus in feite staan er maar vijf echte nummers op deze plaat, maar door de gemiddelde tijdsduur van vijf à zes minuten wordt dit goed gecompenseerd. Stozhary heet de introtrack en het is een prima opwarmertje voor wat nog komen moet. Want vanaf de eerste noten van At the Heart of Carpathians drukken de heren het gaspedaal stevig in om het daarna niet meer te lossen tot aan de outrotrack Chuhayster. Ze brengen de muziek zoals alleen een echte paganblackmetalband dat kan: retestrak, razendsnel, duister als de diepste zwarttinten en met een uitermate rauwe, uit de hel komend lijkende zangstem. Meer dan dat moet het niet zijn om een klasse-album te maken.

Wat de tijdsduur van de tracks betreft: de titeltrack From Carpathian Land overschrijdt ruimschoots de acht minuten, maar door het vloeiend wisselen tussen snel en traag en tussen duister en duisterder valt dit echt niet op. Dmytro Krutyholova, die sinds vorig jaar de vocalen verzorgt schreeuwt de ziel uit zijn lijf, terwijl Ruen (het enige originele bandlid van voor de breakup) en de rest van de band voor de bijpassende muziek zorgen. De riffs zijn gecompliceerd en tegelijkertijd geweldig om naar te luisteren. Ruen danst met zijn vingers over de keyboards, het kost hem blijkbaar geen enkele moeite. Lycane ramt op zijn drumstel alsof zijn leven er van af hangt.

Giet al deze elementen in een ketel, roer eens goed en je krijgt een knaller van een plaat die zeker de aandacht verdient van elke zichzelf respecterende paganblackmetalfan. Ruen en de zijnen laten met From Carpathian Land horen dat vers bloed wel degelijk zijn vruchten kan afwerpen.

Tracklist:

  1. Stozhary (Intro)
  2. At the Heart of Carpathians
  3. Black Mountain
  4. Belted by Spirit
  5. The Gloom
  6. From Carpathian Land
  7. Chuhayster (Outro)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X