Sebastiaan Schabon

Uit de Verenigde Staten, waar Donald Trump vanaf volgend jaar met de scepter zal zwaaien, komt het death/thrashcollectief Crucified Mortals aanzetten met zijn nieuwste album Psalms Of The Dead Choir. Uitgebracht op 28 oktober 2016 via Hells Headbangers bevat deze langspeler negen tracks, vers van de pers. Gezien hun vijftien jaar aan ervaring in het metalwereldje en het oerdegelijke eerdere werk aarzelde ik geen moment om het volume dat tikkeltje extra hoger te zetten toen de eerste noten van Psalms Of The Dead Choir doorheen mijn oren passeerden.

Na de intro volgt het zeer snelle Traitor waarmee de heren de toon zetten voor nog eens zeven tracks bomvol thrash metal die bij momenten verdraaid dicht in de buurt komt van de Duitse thrashmachine Sodom. De muziek lijkt soms verdacht veel op die van laatstgenoemde, als je de zang even zou afzonderen zal je snel genoeg merken wat hier neergepend wordt. Ja, je hebt de eerste zin goed gelezen want ik heb wel degelijk enkel het genre thrash vernoemd. De deathelementen zijn amper of niet aanwezig, enkel de zangstem komt af en toe in de buurt van die van een echte deathmetalzanger. Niet dat dat zoveel stoort maar het kan wel voor verwarring zorgen bij de fans.

Dat gezegd zijnde dendert de thrashmachine verder. We passeren onder meer de halte Dusk Of The Advent, waar Crucified Mortals het gaspedaal stevig indrukt. De muziek is zeer georganiseerd en boet op zeer weinig momenten aan kwaliteit in. De riffs zijn op dit nummer wel lichtjes gepimpt met deathmetalelementen maar de drummer blijft nog altijd voortrazen zoals alleen een echte thrashdrummer dat kan. En de zang? Rauw en schreeuwend over moord en dood, wat zowel bij death als thrash mogelijk is. Wederom een moment van verwarring maar dat wordt al gauw vergeten als we verder luisteren. Bringer Of Death is zowel het hoogtepunt als de afsluiter van het album, waarna we de eindhalte hebben bereikt en tevreden achterblijven.

Ja, dit is zoals Crucified Mortals al vijftien jaar het mooie weer maakt en zo mogen ze gerust verder gaan. Psalms Of The Dead Choir zal fans van het eerste uur zeker bekend in de oren klinken en is zeker ook aan te raden voor fans van Sodom en aanverwanten. Verplichte aanschaf dus!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X