Bjorn Wielockx

Hacktivist wist me op Graspop 2013 aangenaam te verrassen met zijn innoverende metalcore. Op het debuutalbum Outside The Box was de band gevolueerd naar een rapmetalband. Iets wat ik liever niet had zien gebeuren daar ze veel power hebben ingeleverd voor melodische gitaarlijnen. Met Over-Throne brengen de Britten vandaag een vierdelige ep op de markt. Eens bekijken of het de moeite waard is om deze aan te schaffen.

De fans van Hacktivist zullen hun gading vinden in de nieuwste schijfje. Het is een mooie extra toevoeging voor hen, maar voor de gewone muziekliefhebber heeft het bitterweinig te bieden. Slechts één nieuw nummer prijkt er op Over-Throne. De track luistert naar dezelfde naam als het schijfje zelf en luistert lekker weg. Het geheel is weer wat sneller en donkerder geworden wat ik alleen maar kan toejuichen.

De rest van het schijfje laat me helemaal koud. Zo staat er een akoestische versie van het op het debuutplaat verschenen Taken op. Nog van Outside The Box een verschrikkelijke remix van Buszy en een cover die helemaal niks toevoegt aan Cypress Hills (Rock) Superstar. Jammer, want naast de knallende nieuwe track is er dus geen echte andere meerwaarde te melden.

Het is dus een mooie toevoegingen voor de echte fans die het ook voor een prikje kunnen aanschaffen. Wie het nieuwe liedje wil beluisteren kan dit gratis op Youtube. Onderaan deze review kan je de video terugvinden.

Tracklist:

  1. Over-Throne
  2. Taken (Acoustic)
  3. Buszy (Timfyjames remix)
  4. (Rock) Superstar (Cover van Cypress Hill)

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X