Bart Van Gestel

Wie uitbreiding zoekt in het female-fronted genre moet zeker eens naar het Franse Veil Of Mist luisteren. Deze fransen timmeren sinds 2004 aan hun weg, maar wisten onlangs pas hun eerste volledige plaat op te nemen.

Na twee ep’s en twaalf jaar brengt de band eindelijk zijn debuut uit. Het pareltje heet Disenchantment en is muzikaal gezien een zéér verzorgde release.

Veil Of Mist plaats je vocaal gezien best ergens in het donkere atmosferische genre. Muzikaal gesproken zijn er zeer uiteenlopende elementen. Uitstapjes naar de spaanse folklore (in Sham Existence) of een regelrecht symfonisch klinkende intro (bij Heiress to Melancholia) zijn maar twee voorbeeldjes. Dit klinkt misschien een beetje futloos voor sommigen, maar er zijn ook stevigere kantjes te ontdekken in hun songs. Riffs die neigen naar prog of zelfs black metal zijn naadloos verweven in de gebalanceerde en rijkelijk klinkende songs. Dit alles maakt deze release behoorlijk interessant voor hen die af en toe iets meer “bite” willen in hun muziek.

Zangeres Amandine Rosselle heeft een zoetgevooisde stem, vergelijkbaar met Anneke van Giersbergen (The Gathering, The Sirens en zo veel meer). Zij maakt het allemaal nog comfortabeler en aangenamer om te luisteren.

Genreliefhebbers mogen Disenchantment niet links laten liggen. Bij deze meteen een interessante tip voor de female-fronted festivalorganisatoren om deze band zeker eens op de bill te zetten. U zal het zich niet beklagen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X