Bjorn Wielockx

Door sterk gitaristisch onderbouwde metalcorebands wordt de kloof tussen hen en metalbands steeds kleiner. Denk maar aan groepen als Killswitch Engage, Atreyu en Caliban. Voor hen is er de term moderne metalbands uitgevonden, daar ze eigenlijk gewoon uitstekende metalcorebands zijn. Stillborn Slave zou ook zo’n technisch onderbouwde metalcore-act zijn, die je vanaf je eerste luisterbeurt van je sokken blaast.

Seven Ways To Die is een nieuwe ep van de Franse band om weer wat meer publiek aan te spreken. Daar een ep vaak bestaat uit drie of vier nummers lijkt deze nieuwste telg van Stillborn Slave wel een volledige album. Maar liefst zeven volwaardige nummers prijken op dit schijfje. Toch blijft het een ep en moeten we dus, na vier jaar, nog steeds wachten op de opvolger van het in 2012 verschenen debuutalbum Your Time Is Out.

Maar is dit erg als de band een werkje aflevert al deze Seven Ways To Die? Neen, helemaal niet, deze zeven tracks zijn stuk voor stuk kleppers die het bij een groot deel van de metalliefhebbers goed zal doen. De Fransen brengen metalcore hoe die moet zijn, zonder tierelantijntjes. Zo zitten er meerdere tempowisselingen in de muziek verwerkt. Bij de doorsnee metalcore-act verzwakt de agressie wanneer de muziek wat melodischer wordt. Dit is niet het geval bij Stillborn Slave.

Doordat de spanningen aanhouden en/of toenemen krijg je een adrenalineboost tijdens het beluisteren van deze nieuwste ep. De mannen mogen deze plaat altijd eens in België komen voorstellen, dat gaat sowieso knallen. Er zijn er maar weinige die op zo’n manier metal en hardcore tot één geheel weten te smeden.

Voor zowel de metalliefhebbers als de hardcoreliefhebber is deze ep een aanrader. De metalliefhebbers zullen zich weten te amuseren met de op momenten echt geniale muziek, daar de hardcoreboys zich dan weer ten volle kunnen uitleven tijdens de stomende breakdowns. Een band om in de gaten te houden.

Tracklist:

  1. Two Worlds
  2. Fiends
  3. Fallen Empire
  4. The End Of Everything
  5. I Spit On Your Grave
  6. When Sheeps Become Lions
  7. You Stand Alone

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X