Bart Van Gestel

Het Italiaanse Abysmal Grief staat al twintig jaar garant voor eigenzinnige doom metal met een flinke scheut gotiek. De band viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. Het is iets wat uiteraard in de verf gezet moet worden. Dit doen ze met Reveal Nothing, een verzamelplaat met zowel nieuw als oud werk.

Ondanks de obscure aard van de band en de muziek weet Abysmal Grief toch quasi jaarlijks iets uit te brengen waardoor fans nooit al te lang op droog zaad moeten blijven zitten. Dankzij het twintigjarige bestaan is er deze keer een verzamelend werk op de markt gebracht. Hoofdzaak van deze release is een schijfje met, naast één nieuwe track, een bloemlezing uit het bandarchief met nummers uit oude demo’s, ep’s, mini cd’s en splitalbums. Er is ook een speciale box verkrijgbaar met een zakje grond van een echt kerkhof (voor de liefhebbers). Op het moment van schrijven is deze laatste inmiddels uitgeput bij het label, prijs je gelukkig als je er eentje besteld hebt.

Tot daar de minder serieuze kant van deze zaak. Zoals gezegd bevat Reveal Nothing nieuw werk. Het gaat om de bonus track en openingssong Cursed Be The Rite. Deze ligt helemaal in lijn met de licht frivole doom metal welke de band speelt. Quasi alle nummers van Abysmal Grief staan bol van orgelriedels, zo ook deze nieuwe track. Qua sfeerzetting kan het natuurlijk wel tellen als het nummer start met een ware kerkcompositie die niet misstaat in de zondagse eredienst.

Wie de band al enige tijd volgt kan met Reveal Nothing de laatste ontbrekende puzzelstukjes aanbrengen in zijn of haar verzameling Abysmal Grief-werk. Nummers uit de Exsequia Occulta Mini-cd of de Hearse ep, songs uit de splitplaten met Tony Tears Of Denial Of God: ze zijn allemaal terug te vinden op deze verzamelaar. Zelfs de zeer exclusieve Mors Te Audit-tape (oorspronkelijk op slechts dertien stuks uitgebracht) is opnieuw te krijgen. Tenminste als je nog ergens de volledige en tot honderd stuks gelimiteerde boxset op de kop kan tikken. Een leuk eindejaarsgeschenk voor de Abysmal Grief-fan.

Voor de volledigheid hier nog de tracklijst, inclusief de oorspronkelijke release van de nummers op Reveal Nothing:

Cursed Be The Rite (2016 – Bonus Track – nieuwe song)
Exsequia Occulta (2000 – Exsequia Occulta MCD)
Sepulchre Of Misfotune(2000 – Exsequia Occulta MCD)
Hearse (2002 – Hearse 7”EP)
Borgo Pass (2002 – Hearse 7”EP)
Creatures From The Grave (2004 – uit de Split met Tony Tears 7”EP)
Brides Of The Goat (2009 – uit de Split met Denial Of God 7”EP)
The Samhain Feast (2009 – The Smhain Feast 7”EP)
Grimorium Verum (2009 – The Smhain Feast 7”EP)
Celebrate What They Fear (2012 – Celebrate What They Fear 7”EP)
Chains Of Death (2012 – Celebrate What They Fear 7”EP)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X