Rotthier Peter

Heart Avail is een Amerikaans viertal dat wel eens een nieuwe aanwinst zou kunnen worden in het female fronted metalwereldje. De band rond de krachtige zangeres Aleisha Simpson zet met deze mini zijn eerste stappen richting succes en de vijf songs die ze ons laten horen mogen veelbelovend genoemd worden.

Heart Avail heeft heel goed geluisterd naar Within Temptation, want bij opener Broken Fairytale besef je direct dat dit gezelschap een deel van de mosterd gehaald heeft bij onze noorderburen. Op zich hebben we daar natuurlijk geen problemen mee want elke band moet toch ergens zijn invloeden halen. De vraag is in zo’n geval dan ook meestal of de band schaamteloos staat te kopiëren of toch tracht een eigen smoel te laten horen. Qua stemgeluid zit zangeres Aleisha in dit nummer op dezelfde golflengte als Sharon Den Adel. In het gitaargerichte tussenstukje weten ze toch een eigen draai te geven aan de opener van hun mini-album.

In het tweede nummer, Vacilation, laat Heart Avail een totaal ander geluid horen en kom je bij een sound die zowel muzikaal als vocaal aanleunt bij Evanencense. Vacilation is dan ook een stuk steviger dan opener Broken Fairytale maar je hoort wel dat Simpson vooral moeite heeft om overeind te blijven tijdens die stevige uithalen. Gelukkig voor haar lukt het maar dit had totaal anders kunnen uitpakken.

In de drie andere songs op dit ep’tje kiest Heart Avail toch voor de stevigere varianten in het female fronted gothicgenre. Vijf songs lang paraderen de bepalende bands in het genre voorbij in de songs van dit kwartet en Aleisha weet de songs vocaal goed te ondersteunen al klinkt het links en rechts iets te geforceerd.  Het visitekaartje van Heart Avail in er in ieder geval eentje om in te kaderen en het zou ons verbazen mocht deze band in de vergetelheid geraken. Met zo’n debuut geen deftig contract versieren, zou echt zonde zijn.

Tracklist:

  1. Broken Fairytale
  2. Vacillation
  3. Always
  4. No Remorse
  5. Pink Lace

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X