Rotthier Peter

Ira Green (echte naam Arianna Carpentieri) is een Italiaanse schone die in 2015 net voor de finale van The Voice Of Italy moest afhaken. In de voorrondes sloeg ze iedereen met verstomming met haar performances van Led Zeppelins Black Dogs (blind auditions), Black Sabbaths Paranoid, AC/DCs Back In Black en Deep Purples Smoke On The Water. De rockchick bleef niet bij de pakken zitten en profiteerde van het Voice-opstapje om een album bij elkaar te schrijven dat onlangs op de markt werd gegooid. Hoewel er interesse was van diverse labels om de dame onder contract te nemen, ging ze op geen enkel voorstel in omdat ze geen compromissen wil sluiten. Haar debuut kwam tot stand door crowdfunding en de fans die haar gesteund hebben, zullen hier zeker geen spijt van hebben.

Met opener You’ve Got The Sun gooit de dame er meteen de beuk in. Wie dit nummer op de radio zou horen zal waarschijnlijk niet eens horen dat er een dame achter de microfoon staat bij deze stevige rocker. Op Hello Good Day hoor je dan wel weer dat Ira een dame is die beschikt over een zware rockstem die in dit Nirvana-achtige nummer zeker tot zijn recht komt.

Toch heeft ze vocaal ook een zachter kantje dat ze sporadisch laat horen op Gravity Soldier, dat weer lekker rockt. Die bravere vocale kant wordt ook uitgespeeld in de single I’m Wrong, waardoor haar stevige vocale uithalen nog meer tot hun recht komen.

Green blijft trouwens verrassend uit de hoek komen. Met haar vrij grove stem weet ze diverse aspecten van het rockgenre vocaal tot een goed einde te brengen. Zelfs in balladeske nummers weet ze haar vrouwtje te staan en de composities die ze geschreven heeft passen perfect bij haar kunnen. Daarnaast is ze niet bang om te experimenteren met haar stem zoals in het grungy You Can’t Control Me.

Green mag in ieder geval blij zijn met haar debuut dat alle hoeken van haar vocale kunnen laat horen en dat zeer afwisselend is zonder dat ze daarbij een echte stijlbreuk tussen de nummers veroorzaakt. De mix van heavy rock, stevige grunge en rock ’n roll is een lust voor het oor en wie weet wordt de dame ook opgepikt in de West Europese landen.

Tracklist:

 1. You’ve got the sun
 2. Hello good day
 3. Gravity soldier
 4. I’m wrong
 5. Love can stop the rain
 6. I’m still calling you
 7. You can’t control me
 8. Fall asleep
 9. RE(be)LIGION
 10. Light from your eyes
 11. Music’s tramp (Mondo senza regole)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X