Rotthier Peter

Carpe Noctem zou je het ietwat late Duitse antwoord op het Finse Apocalyptica kunnen noemen. Het kwintet dat pas een kleine vijf jaar samen is, gebruikt klassieke instrumenten om hun grotendeels instrumentale heavy geluiden aan de man te brengen. Met twee cello’s, een viool een E-bass aangevuld met drums en percussie presenteren ze op hun debuut Schattensaiten een pleiade aan progressieve instrumentale heavy rock gemixt met klassieke elementen.

De band won met hun muzikale fratsen al verschillende prijzen op diverse straatfestivals. De vergelijking met Apocalyptica betreft vooral dan het gebruik van de klassieke instrumenten. Het geluid van Carpe Noctem is toegankelijker voor een groter publiek en wanneer de heren al eens vocalen gebruiken zoals op Das Gift Der Spinne klinkt hun sound plots vrij commercieel en is het heavy rock gehalte meer naar de achtergrond geduwd om plaats te maken voor folkelementen.

Carpe Noctem neemt zijn composities echt wel heel serieus en zou wel eens heel wat vreemde liefhebbers kunnen aanspreken. Het tweeluik Daydream en Fate zouden zo op een My Dying Bride album kunnen staan. Alleen de getormenteerde vocalen van Aaron Stainthorpe  ontbreken om deze vlaag depressie het hoofd te kunnen bieden.

Wat een contrast met het stevige Toxicity (het tweede nummer met vocalen) of het ietwat vrolijke Tavernenspiel waar Carpe Noctem je het gevoel geeft alsof je in een middeleeuwse taverne aan een tafeltje een pul bier verorbert.

Carpe Noctem slaagt erin om een zeer divers album te maken waarin ze duidelijk laten horen dat ze meester zijn over hun instrumenten en ook compositorisch van wanten weten. Geen doorsnee herkauwbaar materiaal maar unieke muzikale goocheltrucs ontsproten uit het eigen universum. Komt daarbij dat ze met de muziek die ze schrijven ook perfect de titel van de song verwoorden zodat lyrics echt overbodig zijn voor de luisteraar om te begrijpen van waar ze een welbepaalde titel gehaald hebben.

Carpe Noctum heeft met Schattensaiten een uniek meesterwerkje uitgebracht met daarop twaalf pareltjes die een breed spectrum aan mensen zal kunnen bekoren.

Tracklist:

 1. Conviction
 2. Blick Über Die Klippen
 3. Das Gift Der Spinne feat. Bastille
 4. Maskerade
 5. Daydream
 6. Fate
 7. Toxicity feat. Graf Lindorf
 8. Tavernenspiel
 9. Requiem
 10. Autumn
 11. Untold Story
 12. Penthesilea

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

september

19sepalldayHeadbanger's Balls Fest 2020 - De Leest - Izegem (W-VL)

19sep15:00Miracle Metal Meeting 2020BRIELPOORT - DEINZE

19sep16:00FEAST OF FOOLS IIDE NARTIST - TEMSE

26sep13:30DEVILS ROCK FOR AN ANGEL 2020OC IN 'T RIET - ZILLEBEKE

26sep17:00FAARFEST 2020JH DE FAAR - MEERHOUT

26sep18:00KASHFEST 2020THE LANE - OOSTBURG - NEDERLAND

26sep19:00ROBERT JON & THE WRECK @ THE CROSSOVER - GENT

27sep18:00STEVE IGNORANT + THE CRAVATS @ AB BOX - BRUSSELSteve Ignorant presents 'Crass songs 1977-1984'

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

Share This
X