Bjorn Wielockx

Nederland is weer een beloftevolle hardcoreband rijker. De mannen van Abduct brachten vorige week een demo op de markt die gerust mag bestempeld worden als volwaardige ep. Het geluid is perfect en ook de songs op deze Demo16 spreken voor zich. Abduct heeft al vanaf dit eerste schijfje iets afgeleverd dat naar meer smaakt.

Zo is deze Demo16 onmiddellijk eentje die zich weet te onderscheiden van het gros in het genre. Dezer dagen zijn er zoveel hardcoreabands die het proberen maar zonder eigenheidsfactor en bijhorend succes. Vaak probeert een jonge band een vertrouwd geluid eigen te maken, meermaals zonder succes. Bij Abduct is dit anders, deze mannen uit regio Amsterdam hebben vanaf de eerste track een eigenheidsfactor.

Snel, furieus, mysterieus en fameus agressief, dat zijn de kernelementen van Abduct. Dit alles wordt voorzien van een vocal die het geheel nog meer opfokt. Het eindresultaat is muziek waar een menigte niet op kan blijven stilstaan: moshpits, crowdsurfers, en nog meer van dit lekkers zal allemaal aanwezig zijn tijdens een show van Abduct.

Het feit dat één van de leden tijdens de eerste show al moest afgevoerd worden, zegt genoeg. Abduct staat bol van de spanning die live pas echt tot z’n recht zal komen. Wie wil kan deze sterke demo hier gratis downloaden. Gewoon doen zou ik zeggen.

Tracklist:

  1. This Won’t End
  2. Paved Paths
  3. Fall Back
  4. Abduction
  5. No Self Control

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X