Tribute To The Goat (Incantation) binnenkort op vinyl verkrijgbaar!
Bart Van Gestel

Incantation, hét boegbeeld van de New York deathmetalscene bracht eind jaren negentig Tribute To The Goat uit. Season Of Mist wist de band te overtuigen om deze legendarische live-studioplaat opnieuw uit te laten brengen. Het is tevens de eerste keer dat dit op vinyl gebeurt.

Wie Incantation een beetje heeft gevolgd door de jaren heen is misschien een beetje bekend bij de naam Tribute To The Goat. Dit was een release van line studiowerk van de band op cd. Het ding werd destijds in zeer gelimiteerde oplage uitgebracht en handgenummerd in geitenbloed – zo leert ons de overlevering. Diezelfde cd werd begin dit jaar door het Oekraiense label Archivist Records opnieuw uitgebracht. Het is nu de beurt aan Season Of Mist om een graantje mee te pikken, maar dan in de vinyl versie. Tribute To The Goat komt deze keer op zwart vinyl (oplage 666 stuks) en goud vinyl (oplage 333 stuks) op de markt.

Incantation - Tribute To The Goat

Incantation – Tribute To The Goat

Het twaalf tracks tellende werk bestaat in principe uit twee delen. Het grote verschil hierin zit ‘m in de line-up. Oprichter John McEntee is uiteraard in beide line-ups aanwezig. De eerste acht nummers zag de band er zo uit:

John McEntee – lead gitaar
Mike Saez – gitaar
Kevin Hughes – bas
Kyle Severn – drums
Craig Pillard – vocalen

De resterende vier nummers, tevens afkomstig van hun demo uit 1992, werden ingespeeld met de volgende muzikanten:

Sal Seijo – gitaar
Will Rahmer – vocalen
Ronnie Deo -bas
Peter Barnevic – drums

De tracklist van de plaat ziet er zo uit:

01. Devoured Death
02. Profanation
03. Unholy Massacre
04. Blissful Bloodshower
05. United in Repugnance
06. Nefarious Warriors
07. Twisted Sacrilegious Journey Into Our Darkest Neurotic Delirium
08. Abomination (Necrophagia cover)
09. Devoured Death
10. Entrantment of Evil
11. Eternal Torture
12. Profanation

Wie een kopie van de vinyl versie wil scoren, kan terecht op de Season Of Mist webshop. Bij de vinylversie zit ook een digitale kopie. Er kan reeds vooraf besteld worden, de feitelijke releasedatum ligt op 9 december. Alvast een leuk idee als eindejaarscadeau voor de deathmetalliefhebbers.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X