Sebastiaan Schabon

The Franks Daredevils is een Canadese death/thrashmetalband met frontman Frank Dube steevast aan het roer. Deze band bracht op 21 augustus nieuw materiaal uit onder de noemer Dead Inside, een volwaardig album met daarop negen nagelnieuwe tracks. Laten we eens zien of deze voor mij onbekende band het goed heeft gedaan op deze plaat.

Tijd voor een intro hebben de heren alleszins niet, ze drukken meteen stevig het gaspedaal in met Arnaque Democratique. Deze track geeft je meteen een goed idee wat voor muziek ze maken: steenharde, snelle en nekbrekende thrash metal met duidelijke deathinvloeden. Vooral de zang doet denken aan een deathmetalband, maar de muziek daarentegen doet meer denken aan een band zoals Shredhead, die ook al bekend staat om zijn agressieve werk. Vooral op God May Love Stupidity wordt dit duidelijk.

Het niveau ligt hoog op dit album, de riffs komen als mokerslagen aan in je gezicht en de drummer lijkt wel onvermoeibaar. We krijgen hier het ene na het andere haast perfecte slagwerkstuk te horen, waarbij de dubbele basdrums voor het nodige gedonder zorgen. Degradation Of Liberty vormt de kroon op dit uitstekende werkje. Het geluid op dit nummer is wel anders dan op de rest van het album, het lijkt wel of het onafgewerkt is, maar dan in de positieve zin. Om dan met een bijpassend luchtalarm de plaat met een knaller af te sluiten.

Man, wat ben ik blij dat ik deze band heb mogen leren kennen. Dead Inside is een plaat geworden die waarschijnlijk hoog zal eindigen in de jaarlijstjes van iedere death/thrashfan. The Franks Daredevils mag terecht trots zijn op wat hij hier uit zijn hoed tovert.

Tracklist:

  1. Arnaque Democratique
  2. Searching For Redemption
  3. Dead Inside
  4. Buy Work Sleep
  5. Position Of Power
  6. God May Love Stupidity
  7. The Revelation Of God
  8. The Hypocrisy Of Our Democracy (Bonus)
  9. Degradation Of Liberty (Bonus)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X