Bjorn Wielockx

Walking Dead On Broadway begint zich te settelen tussen de belangrijke namen van het deathcoregenre. Zo wisten de Duitsers een spotje te bemachtigen op het Impericon Festival 2015. Op wapenstilstand brengt de band Slaves op de markt, zijn tweede album. Eens luisteren of de groep zich weet te profileren als een echt opkomend deathcoretalent.

De voorganger van Slaves, Aeshma, dat in 2014 verscheen was tevens het debuutalbum van Walking Dead On Broadway. Hierop was een veel belovende band te horen die nog aan het zoeken was naar een eigenheidsfactor. Benieuwd of ze deze hebben gevonden.

Deze Slaves wordt op gang getrokken door een intro die op zijn beurt wordt opgevolgd door Pitchblack, de eerder vrijgegeven single. Deze intense mix tussen deathcore en death metal blijft een heel album aanhouden waardoor het geheel nooit begint te vervelen. Intense breakdowns gaan gepaard met heerlijke gitaarriffs en een uitstekende vocal.

Zowel een diep duistere vocal als een zeer scherpe vocal komen aanbod. Moeiteloos worden deze afgewisseld waardoor je wel eens kan denken dat Walking Dead On Broadway twee zangers heeft. Het gaat hier wel degelijk over één persoon, Robert Horn. Live zal hij het aanwezige publiek moeiteloos uit zijn handen doen eten.

Ook muzikaal steekt de band met kop en schouders boven hun mede-genregenoten uit. Net dat tikkeltje gecompliceerder, weet de band toch nog steeds furieus uit de hoek te komen. Deze Slaves doet me terug denken aan The Adversary van Thy Art Is Murder en The Cleansing van Suicide Silence, mijn twee favoriete deathcoreplaten.

Slaves lost al mijn stoutste verwachtingen in, Walking Dead On Broadway gaat het maken. De diversiteit die de band in hun muziek verwerkt zorgt voor de nodige veranderingen binnen een genre dat zich te vaak krampachtig vast houdt aan de gekende formules. Fans van Thy Art Is Muder, Suicide Silence en Despised Icon zullen omver geblazen worden door de kracht van Walking Dead On Broadway. Deze kan wel eens strijden voor album van het jaar.

Tracklist:

  1. Intro
  2. Pitchblack
  3. Cage
  4. Haunted
  5. Silen
  6. Slaves
  7. Scapegoat
  8. 01110010
  9. The Sinner
  10. Death Pilgrim

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X