Rotthier Peter

Herman Rarebell was jarenlang de drummer van het grootste heavy rock exportproduct in Duitsland: Scorpions. Rarebell resideerde bij de Hannoverse woestijndieren van 1977 tot en met 1995. Daarna werd het een beetje stil rond de slaginstrumentalist maar in 2007 dook hij opnieuw op met het toepasselijke album I’m Back dat alleen in Duitsland verkrijgbaar was. Een jaar later verscheen het boek My Live As A Scorpion, richtte hij zijn soloband Herman Ze German opnieuw op en vorig jaar toerde hij rond met Michael Schenker’s Temple Of Rock. Tussendoor verscheen hij links en rechts nog eens als special guest bij zijn voormalige schorpioenenvriendjes, maar voor de rest was het rond Rarebell vrij stil. Met het debuut van Rock Wolves komt daar in ieder geval een einde aan, want de release van deze nieuwe supergroep mag absoluut niet onopgemerkt voorbijgaan.

Samen met zanger gitarist Michael Voss (Mad Max) en bassist Gudze (H-Blockx) schreef hij een dozijn songs bij elkaar die rocken als een swingende tiet. Het begint al gelijk met de opener Rock The Nations. Een epische meezinger die direct laat horen dat dit trio rockende wolven niet van plan is om als eendagsvlieg door het leven te gaan. Rarebell, die in zijn Scorpions-jaren mee verantwoordelijk was voor heel wat songmateriaal, laat die ervaring van toen horen op Surrounded By Fool, waar de tussenstukjes duidelijk verwijzen naar zijn periode bij de Scorpions.

Verwacht nu niet dat die vibe de hele meute songs doordrenkt want op de rest van de nummers zijn nauwelijks links naar het verleden van Rarebell te horen. Hij bewijst hier alleen maar dat hij een goede songwriter is en dat hij weet hoe goede rocksongs moeten klinken. Vernieuwend zijn de Rock Wolves absoluut niet, maar dat is bij deze muziek helemaal niet nodig. Het drietal bewandelt niet alleen het pad van de doorwinterde rocksongs, maar zorgt voor heel wat uitstapjes in de songs waardoor het album lekker voorbijvliegt en de luisteraar constant op een aangename manier verrast wordt. Een goed voorbeeld hiervan is de ballad Nothin’s Gonna Bring Me Down, waarop zanger Voss laat horen dat hij wereldzanger is.

Na het opvullertje The Lion Is Loose, trakteren de drie wolven ons op I Need Your Love. De titel alleen al spuwt het woord ballad uit maar de song ontspint zich van bij de eerste noot tot een stevige slepende bluesrocker met een catchy einde dat refereert naar Def Leppard ten tijde van Animal.

Rock Wolves sluit het album af met de ballad Lie With Me, dat bij wijlen verdacht veel weg heeft van Dust In The Wind van Kansas, maar laat dat de pret niet drukken, want het is gewoon een prachtige song en een waardige afsluiter van een fantastisch rockalbum. We kunnen dan ook alleen maar hopen dat het hier niet blijft bij één album en dat Rock Wolves ook in de toekomst nog enkele albums in de rekken dropt. Zeker en vast een interessante band om deze zomer uit te nodigen op de festivals. Hopelijk lezen ze dit dan ook in Kortrijk en Dessel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

mei

Geen concerten

juni

Geen concerten

X